
Francúzske špeciality
Vo francúzskej kuchyni nájdete nespočetné množstvo sladučkých dobrôt. Nemusíte však cestovať priamo do Paríža, aby ste ochutnali tieto úžasné sladkosti. Stačí, ak vyskúšate niektorý z receptov Adriany Polákovej v Lidl Cukrárni! Pripravte napríklad profiterolky – malé veterníčky z odpaľovaného cesta naplnené vanilkovým krémom. Servírovať ich môžete samostatne alebo pospájané karamelom ako croquembouche, čiže chrumkavú pyramídu. Z odpaľovaného cesta si môžete pripraviť aj éclairs, u nás známe skôr ako banániky. Naplniť ich môžete parížskym krémom a malinovým coulis. Alebo si upečte svetoznáme makarónky. Sú možno postrachom nejedného začínajúceho cukrára, ale podľa osvedčeného receptu našej cukrárky Adriany ich určite hravo zvládnete. Bon appétit!