0

Ide sa na huby

Babie leto alebo začiatok jesene jednoznačne patria hubárom, pretože stále teplé noci a osviežujúci dážď najlepšie prospievajú ich rastu. September hubám jednoducho praje! Či už sa po ne vyberiete do lesa, alebo do obchodu, vždy si z nich môžete pripraviť veľa výborných jedál. Ak nemáte na huby alergiu alebo nemáte pre ne problémy s trávením, dokonale si nimi spestríte jedálny lístok. Dokonca sa odporúčajú aj pri diétnom stravovaní a pre vysoký obsah bielkovín sú vo vegetariánskej strave vhodnou náhradou mäsa. Výhoda húb je, že mnohé z nich si môžete usušiť. Sušené huby majú podobnú chuť a výživové vlastnosti ako čerstvé huby, a tak sa dajú použiť v kuchyni počas celého roku. Tieto dary lesa sa dajú pripraviť na množstvo spôsobov. Môžu sa variť, pražiť, dusiť i zapekať. Z uvarených húb sú vynikajúce polievky, plnky, guláše aj prívarky. Vyprážajú sa najmä klobúčiky väčších húb, ale aj celé menšie huby. Čo je však dôležité, nazbierané či kúpené huby by ste mali čo najskôr skonzumovať alebo zavariť či usušiť. Ak patríte medzi milovníkov húb, máme pre vás teraz super recepty na jedlá z húb, ktoré nám v Lidli chutia najviac – zo šampiňónov, z hlivy ustricovitej a zo šitake. Stačí si len vybrať a potom hurá do varenia.  

Kuracie stehná s hubami, hráškom a krémovou omáčkou

Bravčová roláda s cuketou, šampiňónmi a sušenými paradajkami

Hovädzí steak s hlivou ustricovou a vínovou omáčkou

Zatiaľ nikto nekomentoval
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať