0

Špargľové variácie

Špargľa sa označuje za kráľovnú jari. A ako s kráľovnou s ňou treba aj zaobchádzať. Na prípravu by nemala čakať pridlho. Ak sa predsa len rozhodnete špargľu skladovať, odporúčame zabaliť ju neolúpanú do vlhkej utierky a odložiť do chladničky, kde na vás počká maximálne 3 dni. V našich končinách sa najčastejšie stretnete so zelenou a bielou špargľou. Odlišujú sa nielen farbou, ale aj chuťou. Biela dozrieva pod zemou a zelená sa teší slnečným lúčom na povrchu. Čerstvú špargľu odhalíte jednoducho, pri pokuse ohnúť ju sa ľahko zlomí. Variť ju odporúčame „postojačky“ so štipkou soli – vtedy jej tvrdšie spodné časti dostatočne zmäknú a, naopak, vrchné púčiky nad hladinou si vďaka jemnej pare zachovajú chrumkavosť. Objavte jej mnohostranné využitie v receptoch a užite si naplno jej sezónu, ktorá sa práve začína. Tak varte, pečte, kombinujte a predovšetkým vychutnávajte jar

Vykostené kuracie stehná so špargľou a pečienkami

Grécky šalát so špargľou a syrom halloumi

Pečené kura s hubami a so špargľou

 

Zatiaľ nikto nekomentoval

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Na našich webových stránkach používame rôzne nástroje, ktorých použitie zahŕňa spracovanie údajov (vrátane osobných údajov), ktoré sú potrebné na zobrazenie webovej stránky a jej správne fungovanie, prípadne sa používajú na pohodlné nastavenie webových stránok, na vytváranie anonymných štatistík, či na zobrazenie personalizovaného (reklamného) obsahu. Ďalšie informácie môžete nájsť v našom Vyhlásení o ochrane osobných údajov. Naše impressum nájdete tu.


Súhlasím Viac info