0

Takto chutí Stredomorie

 Prenesme sa spolu vďaka výnimočnej chuti do obľúbeného Stredomoria. Tradičná stredomorská kuchyňa je výsledkom stretu odlišných stravovacích kultúr národov žijúcich na pobreží Stredozemného mora, ktoré sa medzi sebou po stáročia miešali a ovplyvňovali. Základom sa pre ňu stala grécka a rímska kuchyňa, založená na pšenici, víne a olivovom oleji, doplnená o strukoviny, obilniny, zeleninu, syry a ryby. V stredomorskej kuchyni sú na prvom mieste  jednoznačne čerstvosť a lokálnosť! Hlbokú vernosť tradíciám dokazuje príprava jedál podľa miestnych receptov. Hotové pochúťky si obyvatelia najradšej vychutnávajú v pokoji a spoločnosti svojich blízkych. Každý štát, každé mesto či každá dedina má iné obľúbené či tradičné jedlo, no jedno ich však spája všetky - vždy sa jedná o vyvážené, jednoduché a lacné jedlá. Vyvážené, pretože v nich nedominuje len jeden druh potraviny. Jednoduché a lacné, nielen preto, že v minulosti boli jedlom roľníkov a rybárov, ale predovšetkým preto, že najpoužívanejšie suroviny nie sú drahé, striedajú sa podľa ročných období a uvaríte ich naozaj ľahko. Veď presvedčte sa sami! Pri príprave nášho tapasu, chlebového závinu, či stredomorského šalátu sa vôbec nezapotíte a objavíte vďaka nim čaro morských príšer, mozzarely, olív či voňavých byliniek. Cíťte sa vo vašej kuchyni dovolenkovo už teraz!

Tapas s morskými plodmi

Chlebový závin s mozzarellou a rozmarínom

Stredomorský šalát so syrom a olivami

 

 

Zatiaľ nikto nekomentoval

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať