Výživná a chutná šošovica
Šošovica – (nielen) dokonalá príloha
Šošovica sa jedla už veľmi dávno. Pochádza zo Stredného východu a odtiaľ sa rozšírila do Egypta. Rimania ju neskôr priviezli aj do Európy. Nevalcuje práve rebríčky obľúbených potravín, ale to je škoda, pretože obsahuje množstvo cenných látok, nadlho zasýti a pomáha aj pri chudnutí. Kvôli svojim skvelým nutričným hodnotám je veľmi cennou potravinou aj pre vegetariánov. Varenie šošovice je, bohužiaľ, pomerne zdĺhavá činnosť, no čakanie stojí zato! Vyskúšajte naše recepty so šošovicou, ktorá je ideálnou prílohou k mäsku. Pozrite sa, ako pripraviť šťavnaté kačacie prsia s pikantnou omáčkou, podávané na šošovici s cuketou. Zo šošovice si môžete pripraviť tiež vynikajúce ragú s balsamikovým octom, ktoré môže byť dokonalou prílohou napríklad k pečeným kuracím prsiam. Máte radi intenzívnejšie chute? Vyskúšajte šťavnatú krkovičku s dusenou šošovicou, pečenou cibuľkou a koreňovou zeleninou!