0

Výživná a chutná šošovica

Šošovica – (nielen) dokonalá príloha

Šošovica sa jedla už veľmi dávno. Pochádza zo Stredného východu a odtiaľ sa rozšírila do Egypta. Rimania ju neskôr priviezli aj do Európy. Nevalcuje práve rebríčky obľúbených potravín, ale to je škoda, pretože obsahuje množstvo cenných látok, nadlho zasýti a pomáha aj pri chudnutí. Kvôli svojim skvelým nutričným hodnotám je veľmi cennou potravinou aj pre vegetariánov. Varenie šošovice je, bohužiaľ, pomerne zdĺhavá činnosť, no čakanie stojí zato! Vyskúšajte naše recepty so šošovicou, ktorá je ideálnou prílohou k mäsku. Pozrite sa, ako pripraviť šťavnaté kačacie prsia s pikantnou omáčkou, podávané na šošovici s cuketou. Zo šošovice si môžete pripraviť tiež vynikajúce ragú s balsamikovým octom, ktoré môže byť dokonalou prílohou napríklad k pečeným kuracím prsiam. Máte radi intenzívnejšie chute? Vyskúšajte šťavnatú krkovičku s dusenou šošovicou, pečenou cibuľkou a koreňovou zeleninou!

Pečené kuracie prsia so šošovicou a balsamicom

Pečené kuracie prsia so šošovicou a balsamicom

Kačacie prsia s cuketou a šošovicou

Kačacie prsia s cuketou a šošovicou

Pečená bravčová krkovička s cibulou a šošovicou

Pečená bravčová krkovička s cibulou a šošovicou

Zatiaľ nikto nekomentoval

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať