Avokádovo-uhorkový šalát s prosciuttom
- 250 g cherry paradajok
- 1 hrsť rukoly
- 1 uhorka
- 350 g zrelého avokáda
- 1 citrón
- 2 lyžičky dijonskej horčice Duc De Coeur
- 2 – 3 lyžičky medu Confeira
- morská soľ v mlynčeku Kania
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- 6 lyžíc olivového oleja Primadonna
- 100 g prosciutta Italiano Dulano Selection
Postup
Cherry paradajky umyjeme a nakrájame na štvrtiny. Pridáme k nim umytú a osušenú rukolu. Avokádo rozdelíme na polovice, vyberieme kôstku a pomocou lyžice vyberieme dužinu. Dužinu z avokáda a očistenú uhorku nakrájame na menšie kocky. Pokvapkáme citrónovou šťavou, premiešame a pridáme do misky k paradajkám a rukole.
Horčicu, med, kôru z ½ citróna, 1 – 2 lyžičky citrónovej šťavy, soľ, čierne korenie a olej spolu dôkladne vymiešame. Dresing pridáme k šalátu a zľahka premiešame. Podľa potreby dochutíme. Z plátkov prosciutta vytvarujeme malé ružičky a poukladáme ich na šalát.