BBQ trhané kuracie mäso s domácou bagetou a šalátom Coleslaw
Suroviny
Bagety
- 370 ml vody
- 21 g čerstvého droždia
- 500 g hladkej múky Belbake + na posypanie
- soľ Kania
Trhané mäso
- 600 g kuracích pŕs
- rastlinný olej Vita D´or
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 cibuľa
- 1 lyžička sladkej mletej papriky Kania
- BBQ omáčka Grill&Fun
- 500 ml vody
Šalát Coleslaw
- ½ kapusty
- 1 mrkva
- 2 lyžice majonézy Kania
- 2 lyžice kyslej smotany Pilos
- čierne mleté korenie Kania
Potrebujeme
kuchynský robot s nadstavcom hák, potravinársku fóliu, liatinový hrniec
POSTUP
Bagety
V miske zmiešame droždie s vodou. V robote s nadstavcom hák vymiesime múku, soľ a vodu s droždím na tuhé cesto. Prikryjeme fóliou a necháme približne 1 hodinu kysnúť. Vykysnuté cesto rozdelíme na tri časti, vyvaľkáme na pomúčenej pracovnej ploche do tvaru bagiet a necháme chvíľu podkysnúť na plechu vystlanom papierom na pečenie. Pred pečením bagety narežeme a pečieme v rúre vyhriatej na 200 °C približne 20 – 25 minút.
Trhané mäso
Do liatinového pekáča dáme kuracie prsia, prilejeme olej, pridáme pretlačené strúčiky cesnaku a prekrojenú cibuľu. Ochutíme soľou, čiernym mletým korením a mletou paprikou. Chvíľu restujeme a keď sa mäso zatiahne, pridáme BBQ omáčku, podlejeme vodou a pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C približne 3 hodiny. Po upečení vyberieme z pekáča cibuľu a kuracie mäso pomocou vidličiek natrháme na menšie kúsky.
Šalát Coleslaw
Kapustu a mrkvu nakrájame na tenké rezance. Osolíme, pridáme majonézu, kyslú smotanu, čierne mleté korenie a dôkladne premiešame. Bagetu prerežeme na polovicu a opečieme na suchej panvici.
Servírovanie
Opečenú bagetu servírujeme s trhaným mäsom a šalátom Coleslaw.