Špagety s kuracím mäsom a paradajkovou salsou
- 200 g špagiet Combino
- 4 veľké paradajky
- 2 kusy kuracích prsných rezňov
- 1 veľká hrsť nesolených kešu orechov Alesto Fine
- 2 strúčiky cesnaku
- morská soľ v mlynčeku Kania
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- 1 lyžička kryštálového cukru Belbake
- 1 lyžica bieleho vínneho octu Acentino
- syr Grana Padano Lovilio na posypanie
- olivový olej Italiamo
- čerstvé oregano
POTREBUJEME
- sekací mixér
- sitko
- strúhadlo
Salsa
Na spodnej strane umytých paradajok nakrojíme krížik a krátko ich oblanšírujeme – vložíme asi na 1 minútu do vriacej vody a potom ich ihneď preložíme do ľadovej vody – budú sa nám tak ľahšie šúpať.
Medzitým si na suchej panvici orestujeme hrsť nesolených kešu orieškov. Opražené oriešky v mixéri rozdrvíme na drobné kúsky. Z ošúpaných paradajok vydlabeme jadierka a dužinu nakrájame na malé kocky. Paradajky preložíme do misy, ochutíme soľou, mletým čiernym korením, lyžičkou cukru, lyžicou bieleho vínneho octu a premiešame. Pridáme nasekané kešu oriešky, 2 nastrúhané strúčiky cesnaku, 5 lyžíc olivového oleja a hrsť nasekaného oregana. Dôkladne premiešame.
Kuracie mäso
Kuracie prsia odblaníme a očistíme. Potom mäso rozkrojíme na ploché rezne a nakrájame na malé kocky. Ochutíme soľou, čerstvo namletým čiernym korením a pokvapkáme olivovým olejom. Na rozpálenej panvici opečieme kúsky kuracích pŕs do zlatohneda. Potom pridáme paradajkovú salsu a dôkladne premiešame.
Špagety
Medzitým si v osolenej vriacej vode uvaríme špagety „al dente“ (7 – 8 minút). Ešte horúce scedené špagety pridáme k mäsu a salse a premiešame.
SERVÍROVANIE
Pred podávaním posypeme čerstvým oreganom, pokvapkáme olivovým olejom a navrch postrúhame syr Grana Padano.