Chachumbar – indický paradajkovo-uhorkový šalát
- 1 lyžička celej rasce Kania
- 1 lyžička nahrubo nasekaného koriandru
- 1 cibuľa
- 1 uhorka
- 500 g paradajok
- 1 štipľavá paprička
- 1 citrón
- morská soľ v mlynčeku Kania
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- 1 – 2 lyžičky trstinového cukru Belbake
- 1 hrsť čerstvej petržlenovej vňate
Potrebujeme
- mažiar
Postup
Celú rascu a koriander restujeme na suchej panvici, kým začnú rozvoniavať. Potom ich stiahneme z ohňa, necháme vychladnúť a rozdrvíme v mažiari.
Cibuľu nakrájame na tenké pásiky. Očistenú uhorku pozdĺžne prekrojíme, odstránime jadierka a nakrájame na kocky. Paradajky nakrájame na kocky. Zo štipľavej papričky odstránime semienka a pokrájame ju na tenké kolieska. Nakrájanú zeleninu preložíme do misky a zľahka premiešame.
Citrón oblanšírujeme, kôru z ½ citróna nastrúhame a zmiešame s rozdrvenou rascou, koriandrom, soľou a čiernym korením. Ochutíme citrónovou šťavou a korením. Zmiešame so šalátom a necháme 30 minút odpočívať, aby sa všetky chute spojili.
Na záver šalát posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou.