6
21
Škoricové uzlíky

Škoricové uzlíky

1 h 0 m
20 porcií

Cesto

  • 500 g hladkej múky Belbake
  • 1 vajce
  • 270 ml mlieka Pilos (3,5 %)
  • 20 g čerstvého droždia
  • kôra z 1 citróna
  • 50 g kryštálového cukru Belbake
  • 70 g masla Pilos
  • 1 lyžička soli Belbake

 

Náplň

  • 100 g roztopeného masla Pilos
  • 60 g škoricového cukru
  • 80 g trstinového cukru Belbake

 

Na potretie

  • 1 vajce
  • štipka soli Belbake
  • 50 g trstinového cukru Belbake

POSTUP

POTREBUJEME

  • robot s nadstavcom hák
  • sitko
  • strúhadlo
  • potravinársku fóliu
  • valček
  • štetec na potieranie
  • plech vystlaný papierom na pečenie
  • kuchynskú utierku

Čas kysnutia: ideálne cez noc

 

Ideálne deň vopred pripravíme cesto. V robote s nadstavcom hák miesime asi 5 minút na strednej rýchlosti preosiatu múku, vajíčko, mlieko, droždie a nastrúhanú kôru z umytého citróna.

Tip: Podľa potreby môžeme priliať 1 - 2 lyžice vody alebo mlieka.

Do kompaktného cesta za stáleho miešania po lyžiciach pridávame cukor a zmäknuté maslo. Nakoniec ešte prisypeme soľ a miesime ďalších 5 minút. Do hladka vymiesené cesto, ktoré sa samo oddeľuje od stien misky, pár krát rukami natiahneme. Vložíme ho naspäť do misky, zakryjeme fóliou a necháme kysnúť cez noc v chladničke. 

Na druhý deň cesto rozvaľkáme na pomúčenej pracovnej doske približne na veľkosť valčeka. Potrieme ho roztopeným maslom a posypeme zmesou škoricového a trstinového cukru. Cesto 2-krát preložíme ako keď skladáme list. Pritlačíme a jemne rozvaľkáme. Takto pripravené ho nakrájame na približne 1 cm široké pásy. Pás natiahneme a zatočíme (každý koniec opačným smerom). Obmotáme dookola tak, aby konce zostali zospodku a tie zastrčíme do vnútra. Uzlíky preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a necháme asi 30 minút pod utierkou podkysnúť. Potom ich potrieme zmesou vajíčka a soli a posypeme trstinovým cukrom. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C približne 20 minút.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať