26
10
Cisársky trhanec so slivkovým kompótom

Cisársky trhanec so slivkovým kompótom

30 min
4 porcie

Kompót

  • 600 g sušených sliviek Gardis
  • 3 celé škorice Mikado
  • 100 g kryštálového cukru Castello
  • 400 ml pomarančovej šťavy
  • šťava z 2 citrónov
  • 30 ml tuzemáku Alliance

Trhanec

  • 120 g hladkej múky Castello
  • 200 ml mlieka Pilos
  • 4 vajíčka
  • 30 g kryštálového cukru Castello
  • 1 lyžička soli Castello

Na pečenie

  • 80 g masla Pilos
  • 60 g práškového cukru Castello
  • 2 lyžice tuzemáku Alliance

Postup

POTREBUJEME

  • sitko
  • metličku na šľahanie
  • šľahací mixér

Kompót

Do kastróla dáme sušené slivky, zalejeme ich šťavou z pomarančov a citrónov, pridáme cukor, škoricu a privedieme k varu. Za stáleho miešania pomaly varíme, kým slivky zmäknú. Na záver pridáme rum a stiahneme z ohňa. Necháme odstáť, aby slivky nasiakli šťavu.

Tip: Kompót môžete pripraviť vopred a prihrievať ho alebo podávať nastudeno.

Prepustené maslo

80 g masla necháme rozpustiť v kastróle. Maslo precedíme, keď sa mliečna bielkovina usadí na dne.

Tip: Maslo klarifi kujeme, aby sme ho zbavili mliečnej bielkoviny, ktorá sa pri vysokých teplotách prepaľuje a cisársky trhanec alebo palacinky by sa pri dlhšom smažení pripaľovali. Ako náhradu prepusteného masla môžeme použiť ghee maslo.

Trhanec

Žĺtky zmiešame s cukrom a postupne striedavo pridávame mlieko a múku. Na záver zľahka primiešame tuhý sneh z bielkov. Na rozpálené prepustené maslo vylejeme hrubšiu vrstvu cesta a opekáme dozlatista. Otočíme na druhú stranu, necháme asi 1 minútu zatiahnuť a na panvici natrháme na menšie kúsky. Ďalej opekáme dozlatista. Zasypeme ich práškovým cukrom a necháme skaramelizovať. Na záver zalejeme tuzemákom, zapálime a flambujeme.

Tip: Flambovania sa netreba báť, alkohol sa vyparí a zostane aróma a intenzívna chuť, ktorá by inak zostala na dne panvice a nedostala by sa do jedla.

Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept
  • H
    Hosť
    23. január 2018, 10:01

    Skúsili sme recept, je vynikajúci! Ďakujeme Veronika, že prispievaš svojou kreatívnou tvorbou a tvoje recepty sú chutné, ľahké a skvelé :) :) :)

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    15. júl 2017, 17:52

    Vyskúšala som tento Kaiserschmarn a musím povedať, že ani rakúšania ho nevedia tak super a chutne pripraviť. Často ho pripravujem mojim klientom, o ktorých sa v Rakúsku starám a priniesol mi veľký úspech. Ďakujem za recept:)

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    09. máj 2017, 21:08

    TEN RECEPT NAM CHUTIL . JE TO NIECO MEDZI OMELETOU A PALECINKOU . DAKUJEM

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    25. marec 2017, 07:59

    Rečovú vadu neriešim. Ale viac mi vyhovovali trocha klasickejšie recepty od Adriany. Robili sme ich vela a všetky boli jednoduché a chutili výnimične. Niektoré zvládli aj deti. Týchto ultra moderných receptov ktoré prináša Veronika uz je na trhu veľa,ale mnohé sú v štandartnej domácnosti nepoužiteľné. Ja napr. flambovať doma nemám chuť:) Nevravím, že nie sú chutné,ale na taký špeci zájdem do reštiky.doma spravím niečo,čo chutí všetkým.

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    21. marec 2017, 19:08

    Mňamkyyy, recept je super. Ďakujem.

    Odpovedať
Zobraziť viac komentárov


Máš všetko čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nájdeš na www.lidl-shop.sk

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Na našich webových stránkach používame rôzne nástroje, ktorých použitie zahŕňa spracovanie údajov (vrátane osobných údajov), ktoré sú potrebné na zobrazenie webovej stránky a jej správne fungovanie, prípadne sa používajú na pohodlné nastavenie webových stránok, na vytváranie anonymných štatistík, či na zobrazenie personalizovaného (reklamného) obsahu. Ďalšie informácie môžete nájsť v našom Vyhlásení o ochrane osobných údajov. Naše impressum nájdete tu.


Súhlasím Viac info