19
19
Čokoládová torta s tvarohovým krémom a jahodami

Čokoládová torta s tvarohovým krémom a jahodami

1 h 0 m
8 porcií

Brownies korpus

  • 140 g čokolády na varenie Fin Carré (52 % kakaa)
  • 80 g masla Pilos
  • 2 vajíčka
  • 160 g kryštálového cukru Castello
  • 20 g holandského kakaa Castello
  • 40 g mletých mandlí Belbake
  • 1/2 lyžičky soli Castello

Krém

  • 300 g bielej čokolády Fin Carré
  • 200 g smotany na šľahanie Pilos (33%)
  • 200 g mascarpone Lovilio
  • 200 g jemného tvarohu Pilos

Na ozdobenie

  • 500 g jahôd
  • 150 g čokolády (podľa chuti)
  • čokoládové tyčinky MisterChoc

Postup

Potrebujeme

  • teplovzdornú misku
  • šľahací mixér
  • tortovú formu s vysokým okrajom (priemer 18 cm)
  • papier na pečenie

Korpus

Čokoládu spolu s maslom roztopíme vo vodnom kúpeli. Vajíčka s cukrom vyšľaháme mixérom do svetlej a nadýchanej peny. K vaječnej zmesi mixérom zašľaháme vlažnú čokoládu (nie horúcu, aby nezrazila vajíčka). Na záver ručne primiešame kakao, mandle a soľ.

Takto pripravené cesto rovnomerne nalejeme do formy vystlanej papierom na pečenie. Pri teplote 170 °C pečieme približne 20 minút. Hotový brownies korpus vyberieme z formy, až keď úplne vychladne.

Tip: Brownies je za horúca mäkký a akoby nedopečený. Obsahuje vysoký podiel masla a čokolády, ktoré stuhnú až po vychladnutí. Správne upečený brownies na povrchu popraská.

Krém

Čokoládu nasekáme na menšie kúsky a necháme rozpustiť vo vodnom kúpeli. Smotanu, mascarpone a tvaroh vyšľaháme mixérom do polotuha. Prilejeme vlažnú čokoládu a vyšľaháme. Krém dáme zachladiť.

Tip: Čokoláda musí byť vlažná, aby sa spojila s ostatnými ingredienciami do hladkého krému. Studená čokoláda, aj keď tekutá, by vytvorila v kréme nechcený stracciatella efekt a horúca by zase rozpustila ostatné ingrediencie.

Torta

Vychladnutý korpus prevrátime a uložíme ho na dno tortovej formy s vysokým okrajom. Jahody očistíme a prerežeme ich pozdĺžne na polovice. Uložíme ich tesne vedľa seba reznou stranou k bokom formy a špicom smerom hore dookola celej formy. Jahody zatrieme krémom. Polovicu krému nanesieme aj do stredu na korpus. Zopár jahôd si odložíme na zdobenie a zvyšné nakrájame na malé kúsky. Pokrájané jahody naukladáme na krém a zatrieme ich zvyšným krémom. Takto pripravenú

tortu dáme stuhnúť min. na 4 hodiny. Stuhnutú tortu opatrne vyberieme z formy.

Tip: Aby na torte nezostali šmuhy od krému, boky formy alebo obruč na torty najprv nahrejeme utierkou namočenou do teplej vody a ťaháme vždy smerom dole.

Tortu dozdobíme jahodami v čokoláde a čokoládovými tyčinkami.

Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept
  • H
    Hosť
    14. júl 2020, 22:56

    Mne vyšiel na môj vkus trošku tvrdý korpus a málo hustý krém. Má to byť takto?

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    13. február 2020, 14:48

    Ja som tento recept vyskusala az dnes a mozem len odporucat.Vyborny

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    03. september 2017, 00:35

    Veľmi chutná tortička, už sa mi chladí v chladničke a zajtra sa bude papať, len teraz tŕpnem či bol brownie korpus naozaj dopečený a mala som ho veľmi málo vlažný, chcela som tortu hneď dokončiť... tak dúfam, že sa mi plnka neroztopí :-) Ale inak odporúčam a to som začiatočník v pečení. :-)

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    28. máj 2017, 14:29

    Upiekla som ju v 26 cm forme, samozrejme skoro Tag toľko ingrediencií a bola neskutočne chutná ! Odporúčam :)

    Odpovedať
    • H
      Hosť
      31. august 2017, 14:25

      Prosím o radu. Do tej 26 cm davat dvojitu davku? Nestačila by 1 a pol?Dakujem za odpoved

      Odpovedať
    • H
      Hosť
      28. máj 2017, 14:30

      Raz toľko :)

      Odpovedať
  • H
    Hosť
    20. máj 2017, 12:16

    Prave som piekla tuto torticku,zapacila sa mi hned ako som videla video😊 Myslim ako tak vysla,len som si navrch pridala na ozdobu viac ovocia podla nasho gusta a moze sa ist oslavovat😉

    Odpovedať
Zobraziť viac komentárov


Máš všetko čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nájdeš na www.lidl-shop.sk

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Na našich webových stránkach používame rôzne nástroje, ktorých použitie zahŕňa spracovanie údajov (vrátane osobných údajov), ktoré sú potrebné na zobrazenie webovej stránky a jej správne fungovanie, prípadne sa používajú na pohodlné nastavenie webových stránok, na vytváranie anonymných štatistík, či na zobrazenie personalizovaného (reklamného) obsahu. Ďalšie informácie môžete nájsť v našom Vyhlásení o ochrane osobných údajov. Naše impressum nájdete tu.


Súhlasím Viac info