1
6
Crème brûlée v koláčikoch z odpaľovaného cesta

Crème brûlée v koláčikoch z odpaľovaného cesta

1 h 30 m
8 porcií

Suroviny

Krém

  • 500 ml mlieka Pilos (3,5 %)
  • 250 ml smotany na šľahanie Pilos (33 %)
  • 80 g kryštálového cukru Belbake
  • 6 žĺtkov
  • 20 g Zlatého klasu


Cesto

  • 60 ml vody
  • 60 ml mlieka Pilos (3,5 %)
  • štipka soli Castello
  • 1 lyžička kryštálového cukru Belbake
  • 120 g masla Pilos
  • 140 g polohrubej múky Belbake
  • 5 vajec
  • 30 g práškového cukru Castello


Servírovanie

  • 50 g trstinového cukru
  • čerstvé maliny na ozdobu

Potrebujeme

metličku, potravinovú fóliu, robot s nadstavcom lopatka, cukrárske vrecko s hladkou špičkou, veľký plech, papier na pečenie, sitko, flambovaciu pištoľ


POSTUP

Krém

V hrnci na miernom ohni zohrejeme mlieko so smotanou a polovicou cukru. Zvyšný cukor vymiešame v miske so žĺtkami a Zlatým klasom dohladka. Do vaječnej zmesi prilejeme trochu horúceho mlieka a premiešame. Následne zmes vlejeme naspäť do hrnca so zvyšným mliekom a za stáleho miešania varíme približne 5 minút, kým pripravíme riedky krém. Prelejeme ho do misky, prikryjeme potravinovou fóliou a necháme vychladnúť.


Cesto

V hrnci necháme zovrieť vodu s mliekom, štipkou soli, kryštálovým cukrom a maslom. K vriacej zmesi prisypeme múku a za stáleho miešania cesto odpaľujeme približne 2 - 3 minúty. Hladké cesto, ktoré sa odliepa od stien hrnca presunieme do robota a za stáleho miešania na strednej rýchlosti necháme vychladnúť. Potom postupne primiešavame po jednom vajcia. Cestom naplníme cukrárske vrecko s hladkou špičkou a na plech vystlaný papierom na pečenie ho nanesieme do tvaru tzv. pusiniek. Posypeme ich práškovým cukrom, jemne pokropíme vodou a pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C približne 25 minút.

Tip: Rúru počas pečenia neotvárame. Pri odpaľovanom ceste je vlhkosť, ktorá sa z neho odparuje, kľúčová. Správne upečené cesto zhnedne aj v jeho prasklinách.

Z upečených vychladnutých koláčikov zrežeme vrchy a vnútro vydlabeme tak, aby sme vytvorili misky. Naplníme ich krémom a povrch uhladíme.


Servírovanie

Tesne pred podávaním crème brûlée posypeme cukrom, ktorý skaramelizujeme flambovacou pištoľou a dozdobíme malinami.

Tip: Ak nemáme plynovú pištoľ, dáme crème brûlée posypané cukrom zapiecť do rúry pri vysokej teplote na funkcii gril.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Na našich webových stránkach používame rôzne nástroje, ktorých použitie zahŕňa spracovanie údajov (vrátane osobných údajov), ktoré sú potrebné na zobrazenie webovej stránky a jej správne fungovanie, prípadne sa používajú na pohodlné nastavenie webových stránok, na vytváranie anonymných štatistík, či na zobrazenie personalizovaného (reklamného) obsahu. Ďalšie informácie môžete nájsť v našom Vyhlásení o ochrane osobných údajov. Naše impressum nájdete tu.


Súhlasím Viac info