12
31
Deluxe tortičky

Deluxe tortičky

1 h 0 m
6 porcií

Cesto

  • 4 bielky
  • štipka soli Castello
  • 125 g práškového cukru Castello
  • 125 g strúhaného kokosu
  • 250 ml smotany na šľahanie Pilos (33%)
  • maslo na vymastenie plechu
  • strúhaný kokos na vysypanie plechu

Krém

  • 5 žĺtkov
  • 5 lyžíc práškového cukru Castello
  • 3 lyžice kakaa Castello
  • 150 g čokolády na varenie Fin Carré (52%)
  • 200 g zmäknutého masla

Poleva ganache

  • 50 ml smotany na šľahanie Pilos (33%)
  • 150 g čokolády na varenie Fin Carré (52%)
  • 50 g zmäknutého masla

Na ozdobenie

  • čerstvé maliny
  • kryštálový cukor Castello na karamelové ozdoby

Potrebujeme

  • šľahací mixér
  • šľahaciu metličku
  • sklenenú misku
  • koliesko na vykrajovanie
  • cukrárske vrecko

Postup

Cesto

Z bielkov a štipky soli vyšľaháme sneh. Pridáme práškový cukor a šľaháme ďalej. Do pevného snehu pridáme strúhaný kokos, premiešame, prilejeme smotanu na šľahanie a krátko miešame (už pri nižších otáčkach). Cesto vylejeme na menší plech vymastený maslom a vysypaný strúhaným kokosom. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180°C 20 minút do zlatohneda.

Krém

Do sklenej misky dáme 5 žĺtkov, práškový cukor a metličkou vymiešame dohladka. Potom misku preložíme nad vodný kúpeľ a mixérom šľaháme asi 5 minút, kým zmes nie je svetložltá, penistá. Pridáme kakao a dôkladne premiešame metličkou. Krém stiahneme z vodného kúpeľa a do teplej zmesi dáme na menšie kúsky nasekanú čokoládu. Miešame, kým sa čokoláda úplne nerozpustí. Pridáme zmäknuté maslo a dôkladne vymiešame mixérom, aby vznikol hladký krém, ktorý dáme vychladiť do chladničky.

Poleva ganache

V menšom kastróle zohrejeme smotanu na šľahanie. Keď je horúca, stiahneme zo sporáka a pridáme na kúsky nasekanú čokoládu, ktorú miešame, až kým sa všetky kúsky dôkladne nerozpustia. Potom pridáme zmäknuté maslo a vymiešame dohladka.

Tortičky

Z vychladnutého cesta vykrojíme kolieska (na 1 tortičku budeme potrebovať 3 kusy). Na spodné koliesko pomocou cukrárskeho vrecúška a ozdobnej špičky nanesieme krém, prikryjeme druhým kolieskom cesta a opäť dáme vrstvu krému. Zakryjeme tretím kolieskom, ktoré po obvode ozdobíme krémom. Do stredu nalejeme polevu ganache.

Tortičky môžeme ozdobiť čerstvými malinami a ozdobami z karamelu.

Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept
  • H
    Hosť
    11. máj 2018, 11:35

    Dobrý den, je možné péct korpus v dortové formě? Bojím se, aby se správně propekl.

    Odpovedať
    • kuchynalidla.sk
      17. máj 2018, 14:51

      Dobrý deň, korpus môžete pokojne piecť v tortovej forme. Či je upečený, vyskúšajte špajdľou. Veľa úspechov pri pečení praje Tím kuchynalidla.sk

      Odpovedať
  • H
    Hosť
    11. apríl 2015, 00:11

    este chcem dodat ze je velmi prospesne citat si recenzie pri receptoch clovek sa pouci pripadne vyhne sa chybam ktore si vdaka tipom a trikom navzajom piseme.. Je to super lidl napad tieto recenzie a odpovede na otazky ocenujem to myslim ze to pomoze kazdemu

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    11. apríl 2015, 00:03

    neoblubujrm kokos ale chcela som recept skusit kvoli tomu ze je bez muky... nerobila som torticky ale cesto plnka cesto plnka poleva ... ibaze na plechu 35 krat 40 cm bolo cesto ako na obrazku tenucke ale ked som to chcela vybrat rozpadalo sa mi. neviem si predstavit vykrajovat to este do torticiek... nevadi cesto som utapkala rukami dala som krem poleva uzasna .. krem mi vysiel a konecny vysledok ... zjedli sme to len urcite je to na mensi plech pripadne by som to urobila ako tortu ten korpus s priemerom 24 cm lebo cesto je naozaj tenucke a kokos krehky. je to prvy recept ktory nevysiel na stopercent co som robila uz asi 10 tort a kolacov z lidl receptov

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    13. február 2015, 20:46

    Mohli by ste do receptu písať aj veľkosti foriem v ktorých sa to pečie :)

    Odpovedať
  • kuchynalidla.sk
    25. november 2014, 16:22

    Dobrý deň, do krému použite 5 žĺtkov, aby bolo dostatok krému na všetky Deluxe tortičky. S pozdravom, Tím kuchynalidla.sk

    Odpovedať
Zobraziť viac komentárov


Máš všetko čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nájdeš na www.lidl-shop.sk

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Na našich webových stránkach používame rôzne nástroje, ktorých použitie zahŕňa spracovanie údajov (vrátane osobných údajov), ktoré sú potrebné na zobrazenie webovej stránky a jej správne fungovanie, prípadne sa používajú na pohodlné nastavenie webových stránok, na vytváranie anonymných štatistík, či na zobrazenie personalizovaného (reklamného) obsahu. Ďalšie informácie môžete nájsť v našom Vyhlásení o ochrane osobných údajov. Naše impressum nájdete tu.


Súhlasím Viac info