Deluxe tortičky
Cesto
- 4 bielky
- štipka soli Belbake
- 125 g práškového cukru Belbake
- 125 g strúhaného kokosu
- 250 ml smotany na šľahanie Pilos (33%)
- maslo na vymastenie plechu
- strúhaný kokos na vysypanie plechu
Krém
- 5 žĺtkov
- 5 lyžíc práškového cukru Belbake
- 3 lyžice kakaa Belbake
- 150 g čokolády na varenie Fin Carré (52%)
- 200 g zmäknutého masla
Poleva ganache
- 50 ml smotany na šľahanie Pilos (33%)
- 150 g čokolády na varenie Fin Carré (52%)
- 50 g zmäknutého masla
Na ozdobenie
- čerstvé maliny
- kryštálový cukor Belbake na karamelové ozdoby
Potrebujeme
- šľahací mixér
- šľahaciu metličku
- sklenenú misku
- koliesko na vykrajovanie
- cukrárske vrecko
Postup
Cesto
Z bielkov a štipky soli vyšľaháme sneh. Pridáme práškový cukor a šľaháme ďalej. Do pevného snehu pridáme strúhaný kokos, premiešame, prilejeme smotanu na šľahanie a krátko miešame (už pri nižších otáčkach). Cesto vylejeme na menší plech vymastený maslom a vysypaný strúhaným kokosom. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180°C 20 minút do zlatohneda.
Krém
Do sklenej misky dáme 5 žĺtkov, práškový cukor a metličkou vymiešame dohladka. Potom misku preložíme nad vodný kúpeľ a mixérom šľaháme asi 5 minút, kým zmes nie je svetložltá, penistá. Pridáme kakao a dôkladne premiešame metličkou. Krém stiahneme z vodného kúpeľa a do teplej zmesi dáme na menšie kúsky nasekanú čokoládu. Miešame, kým sa čokoláda úplne nerozpustí. Pridáme zmäknuté maslo a dôkladne vymiešame mixérom, aby vznikol hladký krém, ktorý dáme vychladiť do chladničky.
Poleva ganache
V menšom kastróle zohrejeme smotanu na šľahanie. Keď je horúca, stiahneme zo sporáka a pridáme na kúsky nasekanú čokoládu, ktorú miešame, až kým sa všetky kúsky dôkladne nerozpustia. Potom pridáme zmäknuté maslo a vymiešame dohladka.
Tortičky
Z vychladnutého cesta vykrojíme kolieska (na 1 tortičku budeme potrebovať 3 kusy). Na spodné koliesko pomocou cukrárskeho vrecúška a ozdobnej špičky nanesieme krém, prikryjeme druhým kolieskom cesta a opäť dáme vrstvu krému. Zakryjeme tretím kolieskom, ktoré po obvode ozdobíme krémom. Do stredu nalejeme polevu ganache.
Tortičky môžeme ozdobiť čerstvými malinami a ozdobami z karamelu.