0
13
Panenka v bylinkách so šošovicou a šampiňónmi

Panenka v bylinkách so šošovicou a šampiňónmi

1 h 0 m
4 porcie

Suroviny

  • 600 g bravčovej panenky
  • morská soľ v mlynčeku Kania
  • čierne korenie v mlynčeku Kania
  • rastlinný olej Vita D'or
  • 1 lyžica čerstvého rozmarínu
  • 1 lyžice čerstvého tymianu
  • 3 lyžice olivového oleja Primadonna
  • 400 g šampiňónov
  • 1 cibuľa
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 200 ml hydinového vývaru
  • 250 g predvarenej zmesi jačmenných krúp a šošovice
  • čerstvá petržlenová vňať
  • 100 g syra Pecorino Romano Italiamo

Potrebujeme

grilovaciu panvicu, zapekaciu misu, kuchynský vpichový teplomer, alobal, strúhadlo


POSTUP

Panenku osolíme, okoreníme, pokvapkáme rastlinným olejom a obalíme v nasekanom rozmaríne a tymiane. V grilovacej panvici sprudka opečieme zo všetkých strán. Dopečieme v rúre vyhriatej na 135 °C a vpichovým teplomerom kontrolujeme vnútornú teplotu. Akonáhle dosiahne 45 °C, mäso vyberieme a necháme asi 15 minút odpočinúť pod alobalom.

Na olivovom oleji orestujeme nakrájané očistené šampiňóny. Osolíme, okoreníme, zmiernime oheň a pridáme nakrájanú cibuľu, nasekaný cesnak a ešte krátko restujeme. Podlejeme vývarom a prisypeme predvarené strukoviny. Krátko povaríme a dochutíme nasekanou petržlenovou vňaťou.


Servírovanie

Bravčovú panenku nakrájame na plátky a servírujeme s restovanými šampiňónmi a strukovinami. Na záver posypeme strúhaným syrom pecorino a dozdobíme lístkami petržlenu.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať