Panenka v bylinkách so šošovicou a šampiňónmi
Suroviny
- 600 g bravčovej panenky
- morská soľ v mlynčeku Kania
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- rastlinný olej Vita D'or
- 1 lyžica čerstvého rozmarínu
- 1 lyžice čerstvého tymianu
- 3 lyžice olivového oleja Primadonna
- 400 g šampiňónov
- 1 cibuľa
- 4 strúčiky cesnaku
- 200 ml hydinového vývaru
- 250 g predvarenej zmesi jačmenných krúp a šošovice
- čerstvá petržlenová vňať
- 100 g syra Pecorino Romano Italiamo
Potrebujeme
grilovaciu panvicu, zapekaciu misu, kuchynský vpichový teplomer, alobal, strúhadlo
POSTUP
Panenku osolíme, okoreníme, pokvapkáme rastlinným olejom a obalíme v nasekanom rozmaríne a tymiane. V grilovacej panvici sprudka opečieme zo všetkých strán. Dopečieme v rúre vyhriatej na 135 °C a vpichovým teplomerom kontrolujeme vnútornú teplotu. Akonáhle dosiahne 45 °C, mäso vyberieme a necháme asi 15 minút odpočinúť pod alobalom.
Na olivovom oleji orestujeme nakrájané očistené šampiňóny. Osolíme, okoreníme, zmiernime oheň a pridáme nakrájanú cibuľu, nasekaný cesnak a ešte krátko restujeme. Podlejeme vývarom a prisypeme predvarené strukoviny. Krátko povaríme a dochutíme nasekanou petržlenovou vňaťou.
Servírovanie
Bravčovú panenku nakrájame na plátky a servírujeme s restovanými šampiňónmi a strukovinami. Na záver posypeme strúhaným syrom pecorino a dozdobíme lístkami petržlenu.