Fazuľkový šalát s lososom
- 1 kg filety lososa
- olivový olej Primadonna
- 1 zväzok mrkvy
- 1 fenikel
- 4 strúčiky cesnaku
- 1 štipľavá paprička
- soľ Belbake
- mleté čierne korenie Kania
- 200 g mrazeného hrášku
- 1 zväzok lahôdkovej cibuľky
- 300 g mrazených fazuľových strukov Freshona
- 1 lyžica masla Pilos
- šťava z 1 citróna
- čerstvé bylinky (bazalka, petržlenová vňať)
POSTUP
POTREBUJEME
- kuchynské utierky
Zeleninu očistíme a umyjeme. Na panvici s rozohriatym olejom restujeme mrkvu nakrájanú na hranolčeky. Postupne pridávame fenikel nakrájaný na menšie kúsky (zelenú vňať si odložíme na záverečné zdobenie), cesnak na plátky, štipľavú papričku zbavenú jadierok nadrobno, soľ a korenie. K zmesi pridáme rozmrazené fazuľové struky a môžeme opäť dochutiť soľou a korením. Po chvíli prisypeme rozmrazený hrášok a na pásiky nakrájané biele časti lahôdkových cibuliek. Ešte krátko opekáme tak, aby zelenina ostala chrumkavá.
Na druhej panvici s rozohriatym olejom restujeme lososa nakrájaného na menšie kúsky. Ochutíme soľou a korením. Tesne pred dokončením pridáme maslo a pokvapkáme šťavou z ½ citróna.
Bylinky opláchneme a osušíme na servítke. Nasekáme nadrobno a preložíme do misky. Zalejeme olivovým olejom a šťavou z ½ citróna. Ochutíme soľou a korením a dôkladne premiešame.
Servírovanie
Na tanier naservírujeme restovanú zeleninu, na vrch položíme kúsky lososa, prelejeme bylinkovým dresingom a ozdobíme feniklovou vňaťou.