Francúzsky toast naslano
- 2 vajíčka
- 2 lyžice mlieka Pilos
- morská soľ v mlynčeku Kania
- 1 lyžica nasekanej čerstvej pažítky
- 4 krajce toastového chleba Rivercote
- olivový olej Primadonna
- 1 hrsť poľníčka
- 2 lyžice smotanovej nátierky Pilos
- 2 plátky vidieckej šunky Dulano
Postup
Potrebujeme
- metličku na šľahanie
- kuchynské utierky
- panvicu
Vo väčšej miske vyšľaháme vajíčka spolu s mliekom, štipkou soli a nasekanou pažítkou.
Každý krajec toastového chlebíka rozrežeme tak, aby vznikli 2 trojuholníky. Obalíme ich vo vajíčkovo-pažítkovej zmesi a preložíme na panvicu s rozohriatym olivovým olejom. Opečieme ich na miernom plameni po oboch stranách dozlatista. Opečené chlebíky preložíme na tanier s papierovou utierkou, aby sme ich zbavili prebytočného tuku.
Medzitým umyjeme a osušíme čerstvý poľníček, ktorým budeme chlebíky ozdobovať.
SERVÍROVANIE
Každý toast potrieme smotanovou nátierkou, na ňu položíme kúsok šunky a lístky čerstvého poľníčka.
Tip: Pred podávaním ešte môžeme pokvapkať citrónovou šťavou a olivovým olejom.