Frankfurtská polievka
Suroviny
- 2 lyžice repkového oleja Vita D’Or
- 1 cibuľa
- 6 viedenských párkov Pikok
- 2 lyžičky sladkej mletej papriky Kania
- 1 lyžička sušeného cesnaku Kania
- 1,5 l zeleninového vývaru alebo vody
- 300 g zemiakov
- ½ lyžičky soli Kania
Servírovanie
- čerstvá petržlenová vňať
Potrebujeme
hrniec
POSTUP
Na repkovom oleji opražíme cibuľu dosklovita. Párky nakrájame na kolieska, pridáme k cibuli spolu s mletou paprikou a sušeným cesnakom. Očistené a nadrobno nakrájané zemiaky prihodíme k párkom, osolíme a zalejeme vývarom alebo vodou. Prikryjeme pokrievkou a varíme cca 30 minút, kým zemiaky zmäknú.
Servírovanie
Frankfurtskú polievku na záver ozdobíme čerstvou petržlenovou vňaťou.