0
1
Studená hovädzia roštenka s cuketovými hranolčekmi

Studená hovädzia roštenka s cuketovými hranolčekmi

4 h 0 m
4 porcie

Suroviny

Roastbeef

  • 800 g hovädzej nízkej roštenky v celku
  • soľ Kania
  • mleté čierne korenie Kania
  • rastlinný olej Vita D'or
  • čerstvý rozmarín
  • čerstvý tymian
  • olivový olej Primadonna


Cuketové hranolčeky

  • 1 cuketa
  • 2 vajcia
  • 100 g mandlí Belbake
  • 50 g parmezánu Parmigiano Reggiano Lovilio


Bylinková salsa

  • 40 g čerstvých byliniek (pažítka, bazalka, koriander, petržlen)
  • 1 väčšia paradajka    
  • 1 strúčik cesnaku
  • 1 štipľavá paprička
  • 100 ml olivového oleja Primadonna
  • 2 lyžice jablčného octu
  • 2 lyžice citrónovej šťavy
  • 1 lyžica hrubozrnnej horčice Kania

Potrebujeme

  • mixér
  • strúhadlo
  • zapekaciu misu
  • papier na pečenie
  • grilovaciu panvicu

POSTUP

Roastbeef

Hovädziu roštenku v celku osolíme, okoreníme a pokvapkáme olejom. Korenie vmasírujeme do mäsa. Na rozpálenej grilovacej panvici krátko opečieme zo všetkých strán. Preložíme do pekáča, posypeme rozmarínom a tymianom a pokvapkáme olejom. Do mäsa zapichneme teplomer a pečieme:

  • v rúre rozohriatej na 130 °C, kým dosiahneme vnútornú teplotu mäsa 30 °C,
  • v rúre rozohriatej na 110 °C, kým dosiahneme vnútornú teplotu mäsa 40 °C,
  • v rúre rozohriatej na 90 °C, kým dosiahneme vnútornú teplotu mäsa 55 °C,
  • v rúre rozohriatej na 70 °C, kým dosiahneme vnútornú teplotu 58 °C.

Potom mäso prikryjeme alobalom a necháme dôjsť v rúre vyhriatej na 70 °C ešte hodinu a pol. Mäso sa tak neprepečie, ale bude lahodnejšie.

TipPri každej zmene teploty v rúre pomôžeme krátkym vyvetraním veľmi teplého vzduchu.

Po upečení necháme mäso vychladnúť a studené ho nakrájame na tenké plátky.

Cuketové hranolčeky

Cuketu nakrájame na hranolčeky, obalíme vo vajci a v zmesi pripravenej z nasekaných mandlí a najemno nastrúhaného parmezánu. Následne pečieme na papieri na pečenie v rúre vyhriatej na 220 °C asi 15 minút na programe horkovzduch. Po upečení hranolčeky osolíme.

Bylinková salsa

Bylinky nasekáme najemno, dužinu paradajky nakrájame na kocky, cesnak a papričku nasekáme tiež najemno.

Bylinky, olej, ocot, citrónovú šťavu, soľ, korenie, paradajky, papričku, horčicu a cesnak dôkladne premiešame.

Servírovanie

Na tanier položíme tenké plátky pečeného mäsa a zeleninové hranolčeky. Mäso ešte dochutíme salsou, soľou a korením.

Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept
Zatiaľ nikto nekomentoval


Máš všetko, čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nakúpiš v našom online shope na Lidl.sk.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať