Grilované teľacie medailóniky s mätovým maslom a zelenými strukmi
Grilované teľacie medailóniky sú jednoducho lahôdka. Do záhradnej kuchyne si Marcel priviedol Luciu Knihovú, ktorá sa prezentuje pečením a varením na svojom Instagrame.
Suroviny
- 250 g masla Pilos
- čerstvá mäta
- 1 štipľavá paprička
- 400 g teľacích medailónikov
- olivový olej Primadonna
- soľ Kania
- čierne mleté korenie Kania
- 1 šalotka
- 300 g fazuľových mrazených strukov
- 4 strúčiky cesnaku
- kôra z 1 citróna
- 100 g hrášku
- čerstvý tymian
- šťava z 1 citróna
Potrebujeme
gril, panvicu
POSTUP
Maslo zmiešame s nasekanou mätou, štipľavou papričkou bez semienok, soľou, korením, nastrúhaným strúčikom cesnaku a citrónovou kôrou.
Mäso naklepeme, osolíme, okoreníme z oboch strán, polejeme olejom a opekáme na rozpálenom grile do zlatohneda. Po ugrilovaní pokvapkáme šťavou z ½ citróna.
V panvici na oleji orestujeme nadrobno nasekanú šalotku, ochutíme soľou, korením, tymianom, prihodíme osušené fazuľové struky a hrášok. Pred koncom pokvapkáme šťavou z ½ citróna.
Servírovanie
Na grilované teľacie medailóniky dáme mätové maslo a podávame so zeleninovou prílohou.