0
2
Grilované teľacie medailóniky s mätovým maslom a zelenými strukmi

Grilované teľacie medailóniky s mätovým maslom a zelenými strukmi

45 min
2 porcie

Grilované teľacie medailóniky sú jednoducho lahôdka. Do záhradnej kuchyne si Marcel priviedol Luciu Knihovú, ktorá sa prezentuje pečením a varením na svojom Instagrame. 

Suroviny

  • 250 g masla Pilos
  • čerstvá mäta
  • 1 štipľavá paprička
  • 400 g teľacích medailónikov
  • olivový olej Primadonna
  • soľ Kania
  • čierne mleté korenie Kania
  • 1 šalotka
  • 300 g fazuľových mrazených strukov
  • 4 strúčiky cesnaku
  • kôra z 1 citróna
  • 100 g hrášku
  • čerstvý tymian
  • šťava z 1 citróna

Potrebujeme

gril, panvicu


POSTUP

Maslo zmiešame s nasekanou mätou, štipľavou papričkou bez semienok, soľou, korením, nastrúhaným strúčikom cesnaku a citrónovou kôrou.

Mäso naklepeme, osolíme, okoreníme z oboch strán, polejeme olejom a opekáme na rozpálenom grile do zlatohneda. Po ugrilovaní pokvapkáme šťavou z ½ citróna.

V panvici na oleji orestujeme nadrobno nasekanú šalotku, ochutíme soľou, korením, tymianom, prihodíme osušené fazuľové struky a hrášok. Pred koncom pokvapkáme šťavou z ½ citróna.


Servírovanie

Na grilované teľacie medailóniky dáme mätové maslo a podávame so zeleninovou prílohou.  

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať