Tarte Tatin s grilovanými broskyňami a vanilkovou zmrzlinou
Suroviny
- 60 g masla Pilos
- 80 g kryštálového cukru Belbake
- ½ lyžičky mletej škorice Kania
- 4 – 5 broskýň
- 1 lístkové cesto Chef Select & You
Servírovanie
- vanilková zmrzlina Gelatelli
- čerstvé bylinky (mäta/tymian/bazalka)
Potrebujeme
grilovaciu panvicu s priemerom cca 22 cm, gril s pokrievkou, okrúhlu formu/ring s priemerom cca 24 cm, naberačku na zmrzlinu
POSTUP
Do panvice dáme polovicu masla nakrájaného na kocky, polovicu cukru a mletú škoricu. Umyté broskyne prepolíme a vykôstkujeme. Uložíme ich do panvice tesne vedľa seba reznou stranou nadol. Na rozpálenom zatvorenom grile ich takto karamelizujeme približne 5 minút. Potom necháme mierne vychladnúť.
Medzitým lístkové cesto rozprestrieme a pomocou formy z neho vyrežeme kruh, ktorého priemer musí byť o trochu väčší ako je priemer panvice.
Broskyne potrieme zvyšným maslom a posypeme zvyšným cukrom. Prikryjeme ich cestom, ktoré povtláčame až ku okrajom panvice. Povrch poprepichujeme vidličkou a grilujeme v zatvorenom grile približne 15 – 20 minút.
Upečený koláč necháme najprv mierne vychladnúť a potom ho preklopíme na tanier.
Servírovanie
Tarte Tatin servírujeme s kopčekom vanilkovej zmrzliny dozdobený čerstvými bylinkami.