2
3
Tarte Tatin s grilovanými broskyňami a vanilkovou zmrzlinou

Tarte Tatin s grilovanými broskyňami a vanilkovou zmrzlinou

1 h 10 m
8 porcií

Suroviny

  • 60 g masla Pilos
  • 80 g kryštálového cukru Belbake
  • ½ lyžičky mletej škorice Kania
  • 4  – 5 broskýň
  • 1 lístkové cesto Chef Select & You


Servírovanie

  • vanilková zmrzlina Gelatelli
  • čerstvé bylinky (mäta/tymian/bazalka)

Potrebujeme

grilovaciu panvicu s priemerom cca 22 cm, gril s pokrievkou, okrúhlu formu/ring s priemerom cca 24 cm, naberačku na zmrzlinu


POSTUP

Do panvice dáme polovicu masla nakrájaného na kocky, polovicu cukru a mletú škoricu. Umyté broskyne prepolíme a vykôstkujeme. Uložíme ich do panvice tesne vedľa seba reznou stranou nadol. Na rozpálenom zatvorenom grile ich takto karamelizujeme približne 5 minút. Potom necháme mierne vychladnúť.

Medzitým lístkové cesto rozprestrieme a pomocou formy z neho vyrežeme kruh, ktorého priemer musí byť o trochu väčší ako je priemer panvice.

Broskyne potrieme zvyšným maslom a posypeme zvyšným cukrom. Prikryjeme ich cestom, ktoré povtláčame až ku okrajom panvice. Povrch poprepichujeme vidličkou a grilujeme v zatvorenom grile približne 15 – 20 minút.

Upečený koláč necháme najprv mierne vychladnúť a potom ho preklopíme na tanier.

Servírovanie

Tarte Tatin servírujeme s kopčekom vanilkovej zmrzliny dozdobený čerstvými bylinkami.

Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept
  • H
    Hosť
    14. august 2021, 23:22

    Dobry den. Dnes ma kazdy gril, ktory sa da "zavriet" vstavany teplomer. Je taky velky problem napisat do receptu, ze broskyne grilujte...karamelizujte...na teplote 220°C, alebo na 200°C, aby clovek ktory to ide grilovat, nemusel hadat teplotu? Lebo tu netreba pouzivat oblubenu formulku "lebo kazda rura pecie inak".V dalsej casti receptu detto "Povrch poprepichujeme vidličkou a grilujeme v zatvorenom grile približne 15 – 20 minút." znovu je problem uviest teplotu ??? Ved ste ten recept realne robili na grile...či ??? Je to kvôli tomu, ze pripadny nezdar zvalime na gril ? Ste trápny, pretoze avizujete "novy recept" a nechate Vasho klienta v hadankach. LH

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    10. august 2021, 12:22

    Chcelo by to vymenu pani Busovej za niehoho sikovnejsieho a sympatickejsieho, kto ma plno dobrych rad a napadov…Stale mi chyba pani Polakova, ona mala take nadsenie a radost a jej recepty ak chutili vyborne. Dakujem Nechcela som nikoho urazit ale uvitala by som niekieho kto odovzda nejake skusenost, povzbudi a ked si pistis jeho video tak mas pekny cas straveny pri peceni

    Odpovedať
    • H
      Hosť
      13. august 2021, 08:43

      Plne s vami žiaľ súhlasím a privítala by som zmenu. Zároveň, keď občas čítam tie recepty, tak veľa z nich mi príde prehnane presladených.

      Odpovedať


Máš všetko, čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nájdeš na www.lidl-shop.sk

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Na našich webových stránkach používame rôzne nástroje, ktorých použitie zahŕňa spracovanie údajov (vrátane osobných údajov), ktoré sú potrebné na zobrazenie webovej stránky a jej správne fungovanie, prípadne sa používajú na pohodlné nastavenie webových stránok, na vytváranie anonymných štatistík, či na zobrazenie personalizovaného (reklamného) obsahu. Ďalšie informácie môžete nájsť v našom Vyhlásení o ochrane osobných údajov. Naše impressum nájdete tu.


Súhlasím Viac info