1
35
Hovädzí rump steak na cibuli

Hovädzí rump steak na cibuli

1 h 50 m
4 porcie
  • 800 g hovädzieho rump steaku Deluxe
  • čierne korenie v mlynčeku Kania
  • morská soľ v mlynčeku Kania
  • 2 lyžice hladkej múky Castello
  • 350 ml rastlinného oleja Promienna
  • 4 cibule
  • 1 lyžička kryštálového cukru Castello
  • 50 ml portského vína
  • 500 ml hovädzieho vývaru
  • 50 g masla
  • čerstvá petržlenová vňať
  • 1 lyžička sladkej mletej papriky Kania
  • 400 g zemiakov
  • 8 plátkov údenej slaniny Dulano
  • 200 g mrazených fazuľových strukov Chira

Potrebujeme

  • tĺčik na mäso
  • papierové utierky
  • panvicu s pokrievkou

Umyté a osušené steaky zľahka naklepeme, ochutíme čiernym korením, soľou a posypeme hladkou múkou. Opečieme ich z oboch strán na rozpálenej panvici na troche rastlinného oleja. Steaky vyberieme na tanier. Do tej istej panvice prilejeme trochu rastlinného oleja, pridáme 2 cibule nakrájané na pásiky a restujeme do zlatohneda. Pridáme cukor, podlejeme portským vínom a počkáme, kým sa alkohol z vína odparí (môžeme aj fl ambovať). Steaky vrátime späť do panvice a podlejeme hovädzím vývarom. Dusíme na miernom plameni pod pokrievkou približne 40 minút domäkka. Počas dusenia podlievame vývarom. Na záver pridáme kúsok masla a posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou.

Viedenská cibuľa

V miske zmiešame hladkú múku s mletou paprikou, v ktorej obalíme 1 cibuľu nakrájanú na tenké pásiky. Vysmažíme ju v hrnci, v ktorom sme nechali rozohriať 300 ml rastlinného oleja. Cibuľu osušíme od prebytočného oleja na papierových utierkach. Ešte teplú ju zľahka osolíme.

Príloha

Zemiaky uvarené v šupke rozdelíme na polovice a opečieme na panvici na troche oleja do zlatista. Na záver ochutíme soľou, pridáme kúsok masla a nasekanú petržlenovú vňať.

Na druhej panvici orestujeme slaninu nakrájanú na tenké pásiky. Keď je orestovaná dozlatista, pridáme najemno nasekanú cibuľu a ďalej restujeme. Pridáme rozmrazené fazuľové struky, podlejeme trochou hovädzieho vývaru a krátko spolu podusíme. Na záver pridáme opečené zemiaky s petržlenovou vňaťou.

Servírovanie

Na plytký tanier naservírujeme dusený rump steak s cibuľovou omáčkou, vedľa opekané zemiaky a fazuľové struky so slaninou. Celé jedlo dozdobíme viedenskou cibuľou.

Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept
  • H
    Hosť
    12. december 2015, 20:09

    Ďakujem za skvelý recept. Zemiačiky a fazulka boli mňam-mňam, ale omáčka k mäsku bola bombová :) rýchle a super chutné. Manžel si pochvaľoval. Robila som z bravčového, ktoré som mala doma, lebo som chcela recept vyskúšať, len čo som ho našla :) ukladám si medzi obľúbené, nabudúce vyskúšam určite s tým hovädzím... ešte raz vďaka.

    Odpovedať


Máš všetko, čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nakúpiš v našom online shope na Lidl.sk.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať