Bravčové rezne so špenátom, slaninou a ementálom
- 1 kg bravčových rezňov
- 6 mrkiev
- 4 – 5 petržlenov
- 3 kaleráby
- morská soľ v mlynčeku Kania
- olivový olej Primadonna
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- 2 – 3 strúčiky cesnaku
- čerstvý tymian
- 3 lyžice masla Pilos
- 50 g medu Maribel
- šťava z 1 citróna
- 125 g mladého špenátu
- 200 g údenej slaniny na plátky Dulano
- 150 g plátkového ementálu Milbona
Postup
Potrebujeme
- špajdle alebo špáradlá
- tĺčik na mäso
- potravinovú fóliu
Restovaná zelenina
Umytú a očistenú mrkvu, petržlen a kaleráb nakrájame na menšie kúsky. Zeleninu blanšírujeme asi 5 minút vo vriacej osolenej vode. Potom ju scedíme a necháme odkvapkať. Restujeme ju na rozohriatej panvici s olivovým olejom. Osolíme a okoreníme. Po chvíli pridáme nasekaný cesnak a tymian. Za občasného miešania restujeme dozlatista. Na záver pridáme 1 lyžicu masla, med, citrónovú šťavu podľa chuti a pár špenátových lístkov. Zľahka premiešame.
Plnené bravčové rezne
Umyté a osušené bravčové rezne naklepeme pod fóliou. Osolíme a okoreníme. Na každý plátok mäsa položíme 2 plátky slaniny, plátok ementálu a pár lístkov špenátu, ktorý sme predtým umyli a osušili. Každý rezeň preložíme tak, aby vznikla kapsa a uzatvoríme pomocou špáradiel alebo špajdlí. Plnené rezne opekáme na panvici s olivovým olejom z každej strany do zlatohneda. Chvíľu pred dokončením pridáme približne 2 lyžice masla a podlejeme trochou vody. Stiahneme z ohňa, prikryjeme pokrievkou a necháme dôjsť. Pred servírovaním odstránime z rezňov špáradlá a rozrežeme ich na polovicu.
Tip: Rezne môžeme dopiecť v rúre vyhriatej na 200 °C približne 5 minút.
Servírovanie
Na tanier naservírujeme restovanú zeleninu a na ňu plnený bravčový rezeň.