Hovädzie varené pliecko so šošovicovým ragú
Je tu nový hosť a s ním aj nový recept! Marcel a Mystoryofcooking sa pustili do chutného receptu na hovädzie varené pliecko so šošovicovým ragú. Pozrite si ich šikovný postup a vynikajúci výsledok.
Suroviny
- 1 kg hovädzieho pliecka
- soľ Kania
- čierne mleté korenie Kania
- 50 g oravskej slaniny Pikok
- olivový olej Primadonna
- 6 mrkiev
- 6 stoniek stonkového zeleru
- 2 cibule
- 8 guľôčok nového korenia
- 8 guľôčok čierneho korenia Kania
- 8 bobkových listov Kania
- 250 g šošovice Campo Largo
- 5 strúčikov cesnaku
- 1 lyžica karí korenia Kania
- 400 g krájaných paradajok v konzerve Baresa
- 1 hrsť poľného šalátu
- 1 bageta
Potrebujeme
- sitko
POSTUP
Mäso očistíme, osolíme, okoreníme, prešpikujeme slaninou a sprudka orestujeme na rozpálenej panvici s olejom zo všetkých strán.
Tip: Mäso špikujeme preto, aby nebolo suché.
Kým sa mäso opeká, do hrnca s vodou nakrájame 4 mrkvy na väčšie kúsky, 3 stonky stonkového zeleru, 1 cibuľu na štvrtinky a pridáme nové korenie, celé čierne korenie a 4 bobkové listy. Opečené mäso preložíme do hrnca s vodou a zeleninou, prikryjeme pokrievkou a necháme variť približne 2 hodiny, kým mäso zmäkne.
Šošovicu prepláchneme, zalejeme vodou a do hrnca pridáme aj 4 bobkové listy. Po chvíli prikryjeme pokrievkou a necháme variť.
Medzitým do panvice, v ktorej sme opekali mäso, prilejeme olej, prihodíme nadrobno nakrájané kúsky slaniny, mrkvy aj stonkového zeleru. Ochutíme soľou a korením a opekáme.
Prihodíme nadrobno nasekané strúčiky cesnaku a cibule. Do základu prisypeme karí a znova chvíľu restujeme. Pridáme paradajky z konzervy, trochu vody a podľa potreby osolíme a okoreníme.
Hotovú šošovicu scedíme. Prihodíme do omáčky a dusíme domäkka.
Bagetu nakrájame na kúsky a opečieme na panvici s olejom z oboch strán.
Servírovanie
Hovädzie pliecko servírujeme s porciou šošovicového ragú, poľným šalátom a opečenou bagetou.