
Jahodová roláda
Suroviny
Korpus
- 6 bielkov
- štipka soli Kania
- 80 g kryštálového cukru Belbake
- 6 žĺtkov
- 60 g hladkej múky Belbake
- 15 g kakaa Belbake
Krém
- 400 g marcarpone Milbona
- 250 g tvarohu Pilos
- 60 g mrazom sušených jahôd
- 100 g bielej čokolády Fin Carré
Ešte budeme potrebovať
- 100 g horkej čokolády Fin Carré (minimálne 75 %)
- 200 g jahôd
Potrebujeme
kuchynský robot s nadstavcom metlička, cukrárske vrecko so zúbkovanou špičkou, sitko, plech, papier na pečenie
POSTUP
Korpus
V robote s nadstavcom metlička vyšľaháme bielky so štipkou soli. Keď sa začne tvoriť pena postupne prisypeme kryštálový cukor a vytvoríme tuhý sneh. Časť snehu pridáme do žĺtkov, premiešame, pridáme k zvyšným bielkom a zľahka zapracujeme. Preosejeme múku s kakaom a ručne vymiešame, kým sa v ceste stratia všetky biele a suché časti. Hotové cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie. Rovnomerne rozotrieme a pečieme v rúre vyhriatej na 170 °C približne 15 minút. Po upečení korpus zrolujeme a necháme vychladnúť.
Krém
V robote s nadstavcom metlička vyšľaháme mascarpone s tvarohom do polotuha. Pridáme rozmixované, mrazom sušené jahody a nakoniec prilejeme roztopenú bielu čokoládu. Všetko spolu dôkladne premiešame. Korpus opatrne rozrolujeme. Na potretie použijeme ¾ krému, okraje necháme voľné, opäť zrolujeme a odložíme do chladničky, ideálne cez noc. ¼ krému odložíme do cukrárskeho vrecka s ozdobnou špičkou. Horkú čokoládu roztopíme, vložíme do cukrárskeho vrecka, odstrihneme špičku, polejeme roládu a necháme stuhnúť.
Servírovanie
Jahodovú roládu dozdobíme zvyšným krémom a čerstvými jahodami.