0
13
Jahodovo-višňové veterníky

Jahodovo-višňové veterníky

1 h 0 m
48 porcií

Odpaľované cesto

  • 125 ml vody
  • 125 ml mlieka Pilos
  • štipka soli Castello
  • 115 g zmäknutého masla
  • 140 g hladkej múky
  • 4 väčšie alebo 5 menších vajíčok

Plnka

  • 200 g mrazených jahôd Green Grocer´s
  • 3 lyžice hnedého cukru
  • 2 lyžičky zemiakového škrobu Castello
  • 1 hrnček odkôstkovaných zaváraných višní Harvin

Šľahačka

  • 250 ml smotany na šľahanie Pilos (33%)
  • vanilínový cukor

Na ozdobenie

  • práškový cukor Castello na posypanie

Potrebujeme

  • šľahací mixér
  • cukrárske vrecko s hladkou aj ozdobnou špičkou
  • papier na pečenie
  • sitko

Odpaľované cesto

Do hrnca dáme variť vodu, mlieko, maslo a štipku soli. Keď začne voda s mliekom vrieť, prisypeme naraz všetku múku a stále miešame. Vzniknuté cesto chvíľu odpaľujeme v hrnci, kým sa začne odliepať od stien hrnca. Potom ho necháme úplne vychladnúť. Mixérom do vychladnutého cesta postupne zamiešavame rozšľahané vajíčka. Vznikne vláčne, lesklé cesto, ktoré naplníme do cukrárskeho vrecka s okrúhlou špičkou. Na plech vystlaný papierom na pečenie nastriekame malé kopčeky. Dáme ich piecť do rúry vyhriatej na 200 °C. Po 5 minútach znížime teplotu na 180 °C a pečieme približne 20 minút. Upečené veterníky necháme vychladnúť. Potom z každého zrežeme špičku.

Jahodovo-višňová plnka

Do kastróla dáme rozvariť jahody s hnedým cukrom. Varíme, až kým majú sirupovú konzistenciu. Potom ich cez sitko prepasírujeme do misky. Šťavu prelejeme späť do kastróla, pridáme scedené višne, škrob rozmiešaný v troche vody a varíme do zhustnutia. Necháme dôkladne vychladnúť.

Šľahačka

Smotanu spolu s vanilínovým cukrom vyšľaháme na tuhú šľahačku.

Jahodovo-višňové veterníky

Na spodnú časť cesta dáme 1 lyžicu jahodovo-višňovej plnky, na ňu cukrárskym vreckom s ozdobnou špičkou nanesieme šľahačku, prelejeme trochou šťavy a prikryjeme druhou časťou cesta. Pred podávaním môžeme posypať práškovým cukrom.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Na našich webových stránkach používame rôzne nástroje, ktorých použitie zahŕňa spracovanie údajov (vrátane osobných údajov), ktoré sú potrebné na zobrazenie webovej stránky a jej správne fungovanie, prípadne sa používajú na pohodlné nastavenie webových stránok, na vytváranie anonymných štatistík, či na zobrazenie personalizovaného (reklamného) obsahu. Ďalšie informácie môžete nájsť v našom Vyhlásení o ochrane osobných údajov. Naše impressum nájdete tu.


Súhlasím Viac info