1
3
Kapor s cesnakom a červeným vínom

Kapor s cesnakom a červeným vínom

1 h 0 m
4 porcie
  • 800 g čerstvého kapra (podkovičiek)
  • čierne korenie v mlynčeku Kania
  • morská soľ v mlynčeku Kania
  • olivový olej Primadonna
  • 6 strúčikov cesnaku
  • 2 červené cibule
  • čerstvý tymian
  • 500 ml suchého červeného vína
  • 2 lyžice masla
  • 3 lahôdkové cibuľky
  • 1 kg zemiakov
  • 250 g polohrubej múky Castello

Potrebujeme

  • sitko, pučidlo na zemiaky
  • zapekaciu misu alebo panvicu určenú do rúry

Kapor s cesnakom a červeným vínom

Umytého a očisteného kapra ochutíme čiernym korením a soľou. Kapra opekáme na rozpálenej panvici na troche olivového oleja po všetkých stranách dozlatista. Strúčiky cesnaku a červené cibule nakrájame na tenké plátky a pridáme na panvicu ku kaprovi. Ochutíme lístkami čerstvého tymianu a podlejeme červeným vínom. Keď sa odparí alkohol pridáme maslo a stiahneme z ohňa. Kapra dopekáme v rozohriatej rúre pri 200 °C.

Pred podávaním posypeme nadrobno nasekanou lahôdkovou cibuľkou.

Zemiakové placky

Očistené a umyté zemiaky uvaríme vo vriacej osolenej vode domäkka. Scedíme a necháme odkvapkať. Ešte horúce ich zasypeme múkou a roztlačíme. Zakryjeme pokrievkou a necháme chvíľu odpočívať. Zo zemiakovej zmesi tvarujeme rukami placky, ktoré opekáme z oboch strán na rozohriatej panvici na troche olivového oleja do zlatohneda.

Servírovanie

Na plytký tanier naservírujeme 3 zemiakové placky, vedľa opečeného kapra a polejeme vínovou omáčkou.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať