2
5
Karnevalové ruže

Karnevalové ruže

1 h 0 m
10 porcií
  • 2 poháre múky hladkej múky Belbake
  • 4 žĺtky
  • 150 ml sladkej smotany Pilos (30 %)
  • 1 lyžička tuzemáku Alliance
  • 1/2 lyžičky soli Belbake
  • olej Promienna na vyprážanie
  • práškový cukor Belbake na posypanie
  • višňový džem Mirabel

Postup

Z múky, žĺtkov, smotany, tuzemáku a soli vypracujeme vláčne cesto. Zabalíme ho do potravinovej fólie a necháme odstáť v chladničke asi 30 minút.

Vychladnuté cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske natenko a vykrajovátkami z neho vykrojíme kolieska s tromi rôznymi priemermi. Okraje koliesok jemne narežeme nožom. Potom ich poukladáme na seba – naspodok najväčšie na vrch najmenšie. V strede cesto zatlačíme prstom, aby sme ich spojili.

Vytvorené „ruže” vyprážame do zlatohneda v kastróle vo väčšom množstve oleja najskôr najmenším kolieskom nadol a potom z druhej strany. Vypražené ruže necháme odkvapkať od prebytočného oleja na papierových obrúskoch.

Keď koláčiky vychladnú, posypeme ich práškovým cukrom a stred ruže ozdobíme trochou višňového džemu.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať