0
5
Konfitovaná hus so slaninovými knedľami

Konfitovaná hus so slaninovými knedľami

6 h 55 m
6 porcií
  • 1 mladá hus
  • 100 g soli Castello
  • 100 g zázvoru
  • 1 hlávka cesnaku
  • 2 l rastlinného oleja Promienna
  • 100 g anglickej slaniny Pikok
  • 2 menšie cibule
  • 6 rožkov
  • 2 vajcia
  • morská soľ v mlynčeku Kania
  • čierne korenie v mlynčeku Kania
  • 100 ml mlieka Pilos
  • čerstvá petržlenová vňať
  • 100 g hrubej múky Castello

Potrebujeme

  • kuchynské nožnice
  • pekáč s vyšším okrajom
  • alobal

Konfitovaná hus

Umytú a osušenú hus naporciujeme. Krídla, odrezky a chrbtovú kosť môžeme použiť na prípravu vývaru. Naporciovanú hus preložíme do pekáča a zo všetkých strán dôkladne osolíme. Pridáme ošúpaný zázvor nakrájaný na väčšie kúsky a priečne rozkrojenú neošúpanú hlávku cesnaku. Hus necháme marinovať v chladničke 12 hodín.

Časti husi, kúsky zázvoru a cesnak potom dôkladne umyjeme pod tečúcou vodou a osušíme. Vrátime späť do pekáča a zalejeme olejom tak, aby boli časti husi celé ponorené v oleji. Pekáč prikryjeme alobalom a pečieme vo vyhriatej rúre na 110 °C asi 5 – 6 hodín.

Ešte horúce konfitované časti husi preložíme z pekáča na plech, odstránime kosti a dáme zapiecť pod gril na 15 – 20 minút do rúry predhriatej na 250 °C.

Slaninové knedle

Na panvicu pridáme slaninu nakrájanú na kocky. Po chvíli pridáme 1 najemno nasekanú cibuľu a spolu restujeme dozlatista. Rožky nakrájame na kocky, preložíme do misky, pridáme vajce, soľ, korenie a mlieko. Všetko spolu premiešame. Primiešame najemno nasekanú petržlenovú vňať a orestovanú slaninu s cibuľkou. Prisypeme múku a dôkladne premiešame. Cesto necháme chvíľu odpočívať. Potom rukami tvarujeme guľaté knedle (veľké asi ako tenisová loptička), ktoré varíme v osolenej vriacej vode. Po 10 minútach knedle otočíme a varíme ešte približne 5 minút. Medzitým si v panvici rozohrejeme trošku oleja, v ktorom sa konfitovala hus, a opražíme na ňom druhú cibuľu nasekanú nadrobno. Uvarené knedle preložíme do panvice s orestovanou cibuľkou, v ktorej ich obalíme.

Servírovanie

Na plytký tanier naservírujeme porciu konfitovanej husi s 2 dvoma slaninovými knedľami. Celé jedlo pokvapkáme výpekom s orestovanou cibuľkou.        

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Na našich webových stránkach používame rôzne nástroje, ktorých použitie zahŕňa spracovanie údajov (vrátane osobných údajov), ktoré sú potrebné na zobrazenie webovej stránky a jej správne fungovanie, prípadne sa používajú na pohodlné nastavenie webových stránok, na vytváranie anonymných štatistík, či na zobrazenie personalizovaného (reklamného) obsahu. Ďalšie informácie môžete nájsť v našom Vyhlásení o ochrane osobných údajov. Naše impressum nájdete tu.


Súhlasím Viac info