0
0
Konfitovaný králik s mrkvovým pyré so zázvorom

Konfitovaný králik s mrkvovým pyré so zázvorom

4 h 0 m
6 porcií

Suroviny

Králik

  • 1 králik bez hlavy
  • keramický mlynček s morskou soľou Kania
  • kôra z 1 citróna
  • 2 hlavičky cesnaku
  • 6 vetvičiek čerstvého rozmarínu
  • 6 vetvičiek čerstvého tymianu
  • 3 bobkové listy Kania
  • 10 guľôčok nového korenia
  • 10 guľôčok celého čierneho korenia Kania
  • 500 ml olivového oleja Primadonna
  • 500 ml slnečnicového oleja Vita D´or


Mrkva

  • 50 ml čerstvej zázvorovej šťavy
  • 800 g mrkvy
  • 200 g zemiakov
  • 60 g masla Pilos
  • 100 ml smotany na varenie Pilos (12 %)


Marinovaná cuketa

  • 250 g cukety
  • šťava z 1 citróna
  • 4 lyžice olivového oleja Primadonna
  • 1 hrsť čerstvej bazalky

Potrebujeme

  • zapekaciu misu, potravinovú fóliu

POSTUP

Králik

Umytého králika naporcujeme na štvrtinky a chrbát, vložíme do misy a osolíme. Pridáme citrónovú kôru, neolúpané strúčiky cesnaku, vetvičky rozmarínu, tymian, bobkové listy, guľôčky nového a čierneho korenia. Takto pripraveného králika prikryjeme fóliou a necháme marinovať v chladničke minimálne 3 – 4 hodiny (ideálne cez noc).

Na druhý deň zalejeme olivovým a slnečnicovým olejom, prikryjeme pokrievkou a vložíme do rúry vyhriatej na 130 stupňov. Konfitujeme 2,5 – 3 hodiny podľa veľkosti kusov králika.

Tip: Po uvarení môžete olej scediť a uložiť do chladničky. Je vhodný na opakované použitie. Uchováva si chuť surovín, ktoré sa v ňom marinovali.

Pučená mrkva

Zázvor nastrúhame a odšťavíme. Dužinu uchováme na neskôr.

Tip: Dužinu môžeme použiť pri ďalšom varení, alebo si z nej uvariť silný čaj. 

Mrkvu a zemiaky ošúpeme, nakrájame na kocky a varíme v osolenej vode domäkka. Potom precedíme a rozpučíme, pridáme zázvorovú šťavu, maslo, smotanu a ochutíme soľou.

Marinovaná cuketa

Cuketu pomocou škrabky nakrájame na tenké plátky a ochutíme citrónovou šťavou, olivovým olejom, soľou, korením a môžeme pridať aj čerstvú nasekanú bazalku.

Servírovanie

Porciu králika podávame s kopčekom mrkvovej kaše. Doplníme cuketovým šalátom a pokvapkáme trochou ochuteného oleja z konfitovania.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať