2
21
Kozí syr s pečenými orechami, malinami a balsamicom

Kozí syr s pečenými orechami, malinami a balsamicom

25 min
2 porcie
  • 100 g mrazených malín Green Grocer’s
  • 1 pomaranč
  • 50 ml balsamica Acentino
  • 1 lyžica medu Marlene
  • 1 lyžica masla
  • 1 hrsť mix orechov Alesto Fine
  • morská soľ v mlynčeku Kania
  • čierne korenie v mlynčeku Kania
  • 200 g kozieho syra Chêne d’Argent
  • hrsť poľného šalátu
  • olivový olej Biotrend

Postup

Maliny pokvapkáme pomarančovou šťavou a necháme v sitku pomaly rozmraziť (šťavu z malín necháme odkvapkať do misky).

Kozí syr vložíme asi na 10minút do mrazničky.

Do kastrólika nalejeme balsamico, pridáme med a šťavu z odtečených malín. Povaríme na miernom ohni, pokiaľ sa omáčka zredukuje a zhustne. Necháme vychladnúť.

Na papier na pečenie nalejeme rozpustené maslo, na ktoré vysypeme orechy. Posypeme ich morskou soľou, čiernym mletým korením a dáme piecť do vyhriatej rúry na 200°C na 15 minút. Keď orechy vychladnú, nasekáme ich nadrobno (nožom alebo sekacím mixérom).

Kozí syr vyberieme z mrazničky, vytvarujeme z neho valec a obalíme ho v orechovej zmesi. Potom ho nakrájame na kolieska.

Servírovanie

Obalený syr rozložíme na taniere a ozdobíme malinami a poľným šalátom. Pred podávaním pokvapkáme balsamicom a olivovým olejom.