Kozí syr s pečenými orechami, malinami a balsamicom
- 100 g mrazených malín Green Grocer’s
- 1 pomaranč
- 50 ml balsamica Acentino
- 1 lyžica medu Marlene
- 1 lyžica masla
- 1 hrsť mix orechov Alesto Fine
- morská soľ v mlynčeku Kania
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- 200 g kozieho syra Chêne d’Argent
- hrsť poľného šalátu
- olivový olej Biotrend
Postup
Maliny pokvapkáme pomarančovou šťavou a necháme v sitku pomaly rozmraziť (šťavu z malín necháme odkvapkať do misky).
Kozí syr vložíme asi na 10minút do mrazničky.
Do kastrólika nalejeme balsamico, pridáme med a šťavu z odtečených malín. Povaríme na miernom ohni, pokiaľ sa omáčka zredukuje a zhustne. Necháme vychladnúť.
Na papier na pečenie nalejeme rozpustené maslo, na ktoré vysypeme orechy. Posypeme ich morskou soľou, čiernym mletým korením a dáme piecť do vyhriatej rúry na 200°C na 15 minút. Keď orechy vychladnú, nasekáme ich nadrobno (nožom alebo sekacím mixérom).
Kozí syr vyberieme z mrazničky, vytvarujeme z neho valec a obalíme ho v orechovej zmesi. Potom ho nakrájame na kolieska.
Servírovanie
Obalený syr rozložíme na taniere a ozdobíme malinami a poľným šalátom. Pred podávaním pokvapkáme balsamicom a olivovým olejom.