
Krémové špenátovo - bylinkové rizoto s hráškom
Suroviny
- olivový olej Primadonna
- 1 cibuľa
- 1 bobkový list Kania
- 500 g Arborio ryže Golden Sun
- soľ Kania
- čierne mleté korenie Kania
- 100 ml bieleho suchého vína
- 1000 ml zeleninového vývaru
- hrsť čerstvého tymiánu
- hrsť čerstvej petržlenovej vňate
- hrsť čerstvej pažítky
- 250 g mrazeného hrášku Freshona
- 250 g mladého špenátu
- 50 g masla Pilos
- 50 g syra Grana Padano / Parmezánu Milbona
Ešte budeme potrebovať
- syr Grana Padano / Parmezán Milbona
- čerstvá bazalka
Potrebujeme
hrnce
POSTUP
Do rozpáleného hrnca s olivovým olejom prihodíme nadrobno nakrájanú cibuľu, bobkový list a restujeme dosklovita. Prisypeme ryžu, osolíme, okoreníme a restujeme. Podlejeme bielym suchým vínom, premiešame a varíme, kým sa z vína neodparí alkohol. Následne postupne prilievame horúci zeleninový vývar a varíme po dobu cca 15 minút, kým ryža nezmäkne. Prihodíme nadrobno nasekaný tymián a premiešame. Pripravíme petržlenovú vňať, pažítku a preložíme do misky. Pred koncom prisypeme hrášok, dochutíme soľou a korením, pridáme špenát, vývar, vyberieme bobkový list, prisypeme pripravené bylinky, maslo, nastrúhame syr, odstavíme z ohňa a všetko spolu premiešame.
Servírovanie
Krémové špenátovo - bylinkové rizoto s hráškom posypeme strúhaným parmezánom a dozdobíme lístkami čerstvej bazalky.