Lososový závin so smotanovým dipom
Suroviny
- 2 stonky stonkového zeleru
- 1 zväzok lahôdkovej cibuľky
- 50 g zelených olív bez kôstok Baresa
- 50 g čiernych olív bez kôstok Baresa
- 100 g sušených paradajok v oleji Italiamo
- 3 strúčiky cesnaku
- čerstvá bazalka
- soľ Kania
- čierne mleté korenie Kania
- kôra z 1 citróna
- 2 vajcia
- 1 lístkové cesto Chef Select & You
- 500 g filety z lososa
Smotanový dip
- 300 g kyslej smotany Pilos
- 1 lyžica medu
- 1 citrón
- čerstvá bazalka
- čerstvá mäta
- čerstvá petržlenová vňať
- čerstvá pažítka
- Listový šalát:
- 100 g listového šalátu
- šťava z ½ citróna
Potrebujeme
plech
POSTUP
V mise zmiešame na plátky nakrájaný stonkový zeler, lahôdkovú cibuľku, zelené a čierne olivy, sušené paradajky a cesnak. Pridáme bazalku, ochutíme soľou, korením, citrónovou kôrou a 1 rozšľahaným vajcom.
Lístkové cesto odbalíme a preložíme na plech. Na cesto pridáme ½ pripravenej zeleninovej zmesi, na zmes položíme filety z lososa bez kože, ochutíme soľou, korením a prikryjeme zvyšnou ½ zmesi. Okraje cesta potrieme rozšľahaným vajcom, cesto uzatvoríme a povrch opäť potrieme rozšľahaným vajcom. Po povrchu poprepichujeme vidličkou a pečieme v rúre vyhriatej na 220 °C približne 30 minút.
Smotanový dip
Kyslú smotanu zmiešame s medom, olivovým olejom, soľou, korením, citrónovou kôrou a šťavou. Pridáme nasekanú bazalku, mätu, petržlenovú vňať, pažítku a dôkladne premiešame.
Listový šalát ochutíme soľou, korením, olejom a citrónovou šťavou.
Servírovanie
Lososový závin servírujeme s listovým šalátom a smotanovým dipom.