0
19
Kuracia roláda s brusnicovou plnkou

Kuracia roláda s brusnicovou plnkou

2 h 30 m
4 porcie
  • 1 celé kurča
  • 100 g sušených brusníc Alesto Fine
  • 50 g šampiňónov
  • 150 g bieleho toastového chleba Rivercote
  • 1 malá cibuľa
  • morská soľ v mlynčeku Kania
  • čierne korenie v mlynčeku Kania
  • 1 vajce
  • 2 hrste čerstvej petržlenovej vňate
  • 75 g masla
  • olivový olej Italiamo
  • 1 hrsť čerstvého tymianu
  • 4 kaleráby
  • 3 lyžice vody na podliatie

Potrebujeme

  • alobal
  • špagát

Brusnicová plnka

Očistené a umyté šampiňóny nakrájame na menšie kúsky, ošúpanú cibuľu najemno. Z toastového chleba odrežeme kôrku, striedku nakrájame na kocky a preložíme do misky. Zmes osolíme a okoreníme. Pridáme sušené brusnice, 1 celé vajce a 1 hrsť najemno nasekanej petržlenovej vňate. Na rozpálenej panvici rozohrejeme 50 g masla a orestujeme na ňom nakrájanú cibuľu so šampiňónmi. Ešte teplé pridáme do misky k chlebu a dôkladne premiešame. Niekoľko minút necháme odstáť.

Kuracia roláda

Kurča umyjeme a začneme vykosťovať tak, aby sme neporušili kožu. Najskôr odrežeme krídla. Potom kurča otočíme a narežeme pozdĺž chrbta až po krk. Ostrým nožom zrezávame mäso od kostí smerom k prsiam až k hrudnej kosti. Celú kostru potom môžeme jednoducho oddeliť od mäsa. Odrežeme prebytočnú kožu a vykostíme aj stehná.

Kurča rozprestrieme na pracovnej doske kožou nadol. Aby sme získali väčšiu plochu na rolovanie, hrubšie časti mäsa môžeme ešte narezať a rozložiť. Kurča osolíme, okoreníme a polovicu natrieme plnkou. Zrolujeme, pričom začíname od časti s plnkou. Väčší kus alobalu pokvapkáme olivovým olejom a položíme naň kuraciu roládu. Navrch poukladáme vetvičky čerstvého tymianu, pokvapkáme olivovým olejom, osolíme a okoreníme. Roládu dôkladne zabalíme do alobalu a pevne zviažeme špagátom. Pečieme na plechu vystlanom alobalom v rozohriatej rúre pri teplote 170 °C približne 45 – 50 minút (podľa veľkosti rolády). Po upečení roládu opatrne vybalíme z alobalu a necháme chvíľu odpočinúť, aby sa lepšie krájala.

Glazúrovaný kaleráb

Umytý a očistený kaleráb nakrájame na plátky a uvaríme v mierne osolenej vode. Na panvici rozohrejeme asi 25 g masla a pridáme kaleráb. Okoreníme, podlejeme vodou a pridáme hrsť nasekanej petržlenovej vňate. Necháme chvíľu glazúrovať.

Servírovanie

Roládu nakrájame na plátky a servírujeme spolu s glazúrovaným kalerábom.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať