Kuracie soté so sezamom s domácimi chipsami
- 4 kuracie stehná
- 2 lyžice karí korenia Kania
- sójová omáčka Vitasia
- 6 lyžíc zemiakového škrobu Belbake
- repkový olej Vita D'or
- 100 g červenej cibule
- 50 g čerstvého zázvoru
- 100 g pak choi
- 8 strúčikov cesnaku
- 100 g mrkvy
- 1 štipľavá paprička
- ½ červenej papriky
- 100 g brokolice
- wok olej Vitasia
- wok omáčka Vitasia
- 100 ml vody
- 3 lahôdkové cibuľky
- biely a čierny sezam Vitasia
- jazmínová ryža Vitasia
POSTUP
POTREBUJEME
- pinzetu
- wok panvicu
Kuracie stehná vykostíme, nakrájame na kocky a marinujeme karí korením, 4 lyžicami sójovej omáčky a 4 lyžicami škrobu. Necháme aspoň 2 hodiny odležať, potom postupne smažíme v repkovom oleji do chrumkava.
Tip: Ako vykostiť kuracie stehno sa dozviete tu.
Červenú cibuľu, zázvor a pak choi nakrájame na rezance, 4 strúčiky cesnaku a ošúpanú mrkvu na plátky, štipľavú papričku nasekáme na jemno, červenú papriku na malé ozdobné rezance a brokolicu rozdelíme na menšie ružičky. V panvici s wok olejom orestujeme zázvor, cesnak a cibuľu. Po chvíľke i mrkvu, štipľavú papričku, surovú brokolicu a smažené kuracie kúsky. Krátko restujeme a ochutíme wok omáčkou. Do panvice nalejeme trochu vody, necháme krátko prevariť a jemne zahustíme zvyšným škrobom rozmiešaným v troche studenej vody. Ku koncu pridáme na pásiky nakrájaný pak choi. Zvyšný cesnak nakrájame na rovnako hrubé plátky a pomaly smažíme v oleji dozlatista. Dávame pozor, aby sa nespálil.
Servírovanie
Servírujeme posypané bielym sezamom a cesnakovými chipsami. Ako prílohu podávame v samostatnej miske jazmínovú ryžu ozdobenú čiernym sezamom.