1
8
Kuracie stehná s hubami a bielou fazuľou

Kuracie stehná s hubami a bielou fazuľou

1 h 20 m
3 porcie
  • 250 g bielej fazule Cornfarm (namočenej cez noc)
  • 2 – 3 bobkové listy Mikado
  • 250 g hnedých šampiňónov
  • 150 g hlivy ustricovej
  • olivový olej Primadonna
  • 1 veľká cibuľa
  • 4 strúčiky cesnaku
  • čerstvý rozmarín
  • morská soľ v mlynčeku Kania
  • čierne korenie v mlynčeku Kania
  • 3 kuracie štvrte
  • 100 ml suchého bieleho vína
  • 2 lyžice masla Pilos
  • 200 ml zeleninového vývaru
  • lahôdková cibuľka (na ozdobu)

Postup

POTREBUJEME

  • sitko
  • pekáč alebo zapekaciu misu

Fazuľu preberieme, prepláchneme a namočíme do studenej vody. Necháme ju cez noc napučať.

Na druhy deň ju uvaríme s bobkovými listami domäkka. Scedíme a necháme odkvapkať.

Umyté a osušené šampiňóny a hlivu nakrájame na menšie kúsky, ktoré restujeme na olivovom oleji. Po chvíli k nim pridáme nadrobno nasekanú cibuľu a cesnak a niekoľko vetvičiek rozmarínu. Ochutíme soľou a korením a ďalej opekáme.

Kuracie štvrte umyjeme, osušíme a rozdelíme na menšie časti. Pridáme ich k hubám a restujeme po všetkých stranách dozlatista. Potom pridáme uvarenú bielu fazuľu a premiešame. Podlejeme vínom. Keď sa z neho odparí alkohol, pridáme maslo a prilejeme vývar. Pekáč preložíme do rúry vyhriatej na 200 °C a pečieme domäkka približne 45 – 60 minút.

Servírovanie

Pečené kuracie kúsky s fazuľou servírujeme posypané lahôdkovou cibuľkou.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať