Kuracie stehná s hubami a bielou fazuľou
- 250 g bielej fazule Cornfarm (namočenej cez noc)
- 2 – 3 bobkové listy Mikado
- 250 g hnedých šampiňónov
- 150 g hlivy ustricovej
- olivový olej Primadonna
- 1 veľká cibuľa
- 4 strúčiky cesnaku
- čerstvý rozmarín
- morská soľ v mlynčeku Kania
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- 3 kuracie štvrte
- 100 ml suchého bieleho vína
- 2 lyžice masla Pilos
- 200 ml zeleninového vývaru
- lahôdková cibuľka (na ozdobu)
Postup
POTREBUJEME
- sitko
- pekáč alebo zapekaciu misu
Fazuľu preberieme, prepláchneme a namočíme do studenej vody. Necháme ju cez noc napučať.
Na druhy deň ju uvaríme s bobkovými listami domäkka. Scedíme a necháme odkvapkať.
Umyté a osušené šampiňóny a hlivu nakrájame na menšie kúsky, ktoré restujeme na olivovom oleji. Po chvíli k nim pridáme nadrobno nasekanú cibuľu a cesnak a niekoľko vetvičiek rozmarínu. Ochutíme soľou a korením a ďalej opekáme.
Kuracie štvrte umyjeme, osušíme a rozdelíme na menšie časti. Pridáme ich k hubám a restujeme po všetkých stranách dozlatista. Potom pridáme uvarenú bielu fazuľu a premiešame. Podlejeme vínom. Keď sa z neho odparí alkohol, pridáme maslo a prilejeme vývar. Pekáč preložíme do rúry vyhriatej na 200 °C a pečieme domäkka približne 45 – 60 minút.
Servírovanie
Pečené kuracie kúsky s fazuľou servírujeme posypané lahôdkovou cibuľkou.