2
29
Kurča na horčici a pečenej zelenine

Kurča na horčici a pečenej zelenine

1 h 30 m
4 porcie
  • 4 mrkvy
  • 4 stopky stopkového zeleru
  • 1 celé kurča
  • morská soľ v mlynčeku Kania
  • čierne korenie v mlynčeku Kania
  • 1 citrón
  • 1 cibuľa
  • 5 strúčikov cesnaku
  • 2 lyžice masla
  • 3 lyžice dijónskej horčice Duc De Coeur
  • 200 ml vody

Mrkvu očistíme a nakrájame na asi 5 centimetrové hranolčeky. Stopky zeleru nakrájame na 5 cm dlhé kúsky. Mrkvu a stopkový zeler vložíme do zapekacej misy alebo pekáča.

Kurča umyjeme. Posypeme ho soľou a čiernym mletým korením zvonku i zvnútra. Citrón a cibuľu nakrájame na štvrtinky a spolu s 3 strúčikmi cesnaku vložíme do vnútra kurčaťa. Stehná spolu zviažeme motúzikom. Kurča položíme na zeleninu.

V mise zmiešame zmäknuté maslo, dijónsku horčicu a 2 nadrobno nasekané strúčiky cesnaku. Podľa chuti osolíme a okoreníme. Hotovou pastou kurča dôkladne natrieme.

Nádobu so zeleninou a kurčaťom vložíme do rúry vyhriatej na 180°C. Po 15 minútach kurča podlejeme asi 100 ml vody. Po ďalších 15 minútach opäť podlejeme asi 100 ml vody. Potom každých 10 minút kurča polievame výpekom. Spolu ho pečieme asi 60-75 minút.

Kurča podávame s pečenou zeleninou poliate výpekom.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať