Kuracie soté so zeleninou
- 600 g kuracích pŕs
- 1 brokolica
- 4 strúčiky cesnaku
- 3 cm kúsok zázvoru
- 1 štipľavá paprička
- olivový olej Primadonna
- morská soľ v mlynčeku Kania
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- 150 g šampiňónov
- 1 žltá paprika
- 1 červená paprika
- 1 zväzok lahôdkovej cibuľky
- 50 g masla Pilos
- 200 ml bieleho suchého vína
- 500 g basmati ryže Golden Sun
- 50 g grana padano Lovilio vcelku
POSTUP
POTREBUJEME
- sitko
- veľkú panvicu
- hrniec s pokrievkou vhodný do rúry
Kuracie soté
Brokolicu rozoberieme na menšie ružičky a oblanšírujeme vo vriacej osolenej vode do polomäkka. Scedíme a necháme odkvapkať. Cesnak, zázvor, štipľavú papričku bez semienok nakrájame nadrobno a začneme restovať na rozohriatom olivovovom oleji. Kuracie prsia nakrájame na kocky a pridáme k základu. Osolíme a okoreníme. Šampiňóny prekrojíme na menšie kúsky a dáme na panvicu. Farebné papriky nakrájame na väčšie kocky a bielu časť lahôdkovej cibuľky na kolieska. Zeleninu tiež pridáme k soté. Osolíme a okoreníme. Miešame len jemne, aby sa soté restovalo, ale nedusilo. Chvíľu pred dokončením pridáme kúsok masla a soté podlejeme vínom. Povaríme, aby sa z vína odparil alkohol a na záver primiešame brokolicu.
Dusená ryža
Osolíme a zalejeme vriacou vodou (1 cm nad ryžu). Prikryjeme pokrievkou a vložíme do rúry vyhriatej na 180 °C približne na 10 ‒ 15 minút.
Servírovanie
Kuracie soté podávame s dusenou ryžou, posypané zelenou časťou lahôdkovej cibuľky a hoblinami syra grana padano.