Kuskusový šalát s ríbezľami a pistáciami
Kuskusový šalát
- 500 ml pomarančovej šťavy
- šťava z 1 citróna
- 50 ml kokosového mlieka Freshona
- 60 g medu
- 60 g sušených brusníc Alesto
- 60 g sušených hrozienok Belbake
- kôra z 1 pomaranča
- 225 g kuskusu Campo Largo
- 1 lyžička mletej škorice Mikado
- 250 g ríbezlí
Na ozdobenie
- 50 g pistácií Alesto
- 10 lyžíc medu
POSTUP
POTREBUJEME
- strúhadlo na kôru
- okrúhlu formu na dezerty (priemer 8 cm)
Kuskusový šalát
V hrnci necháme spolu zovrieť pomarančovú a citrónovú šťavu, kokosové mlieko, med, sušené brusnice a hrozienka. Ochutíme kôrou z pomaranča. Do vriacej zmesi prisypeme kuskus a škoricu. Dôkladne premiešame a stiahneme oheň. Hrniec prikryjeme tanierom a necháme 15 minút odstáť, kým kuskus vpije tekutinu. ychladnutý kuskus premiešame. Zopár ríbezlí si odložíme na zdobenie a zvyšné pridáme do kuskusu. Opatrne premiešame.
Servírovanie
Formu položíme na tanier, naplníme šalátom a pomocou lyžice ho utlačíme. Formu opatrne vyberieme. Šalát dozdobíme zvyšnými ríbezľami, polejeme medom a posypeme nahrubo nasekanými pistáciami.