Kuracie prsia so Schwarzwaldskou šunkou a hrachovou kašou
- 4 kuracie prsné rezne
- slnečnicový olej Promienna
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 100 g koreňovej zeleniny (mrkva, petržlen, zeler)
- 4 vetvičky rozmarínu
- 100 g žltého hrachu Cornfarm (namočíme asi na 1 hodinu do vody)
- asi 500 ml kuracieho vývaru
- soľ Belbake
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- kôra z 1/2 citróna
- olivový olej Primadonna
- 8 lístkov bazalky
- 8 plátkov Schwarzwaldskej šunky
- 1 menšia cuketa
Potrebujeme
- drevené špajle
- mixér
- strúhadlo
Hrachová kaša
V hrnci rozpálime 2 lyžice slnečnicového oleja a orestujeme najemno nakrájanú cibuľu a na plátky nakrájaný cesnak. Pridáme na kocky nakrájanú koreňovú zeleninu a restujeme asi 5 minút. Potom pridáme 1 vetvičku rozmarínu, namočený žltý hrach a podlejeme pripraveným kuracím vývarom. Okoreníme, osolíme a varíme 20 – 25 minút domäkka. Podľa potreby podlievame kuracím vývarom. Uvarenú zmes dáme do mixéra. Pridáme nastrúhanú citrónovú kôru, 2 lyžice olivového oleja, dochutíme soľou, mletým čiernym korením a rozmixujeme. Podľa potreby dolejeme trochu kuracieho vývaru a naposledy rozmixujeme dohladka.
Kuracie prsia
Umyté a osušené kuracie prsia okoreníme a osolíme z oboch strán. Na každý plátok mäsa položíme 2 lístky bazalky, zabalíme ho do 2 plátkov Schwarzwaldskej šunky a spojíme špajľou. Takto pripravené kuracie prsia sprudka opečieme z oboch strán na panvici na rozpálenom slnečnicovom oleji. Opekáme spolu s 3 vetvičkami čerstvého rozmarínu. Potom vložíme opečené závitky do pekáča a dáme do predhriatej rúry piecť pri 160 °C na 8 – 10 minút.
Restovaná cuketa
Z cukety odkrojíme oba konce a nakrájame ju na hrubšie kolieska. Okorenené a osolené kolieska opečieme z oboch strán na panvici na olivovom oleji.
Servírovanie
Na tanier dáme najskôr hrachovú kašu, potom plátky opečenej cukety a rozkrojený závitok mäsa, z ktorého vytiahneme špajľu. Celé pokvapkáme olivovým olejom.