13
118
Kuracie prsia so Schwarzwaldskou šunkou a hrachovou kašou

Kuracie prsia so Schwarzwaldskou šunkou a hrachovou kašou

50 min
4 porcie
  • 4 kuracie prsné rezne
  • slnečnicový olej Promienna
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 100 g koreňovej zeleniny (mrkva, petržlen, zeler)
  • 4 vetvičky rozmarínu
  • 100 g žltého hrachu Cornfarm (namočíme asi na 1 hodinu do vody)
  • asi 500 ml kuracieho vývaru
  • soľ Castello
  • čierne korenie v mlynčeku Kania
  • kôra z 1/2 citróna
  • olivový olej Primadonna
  • 8 lístkov bazalky
  • 8 plátkov Schwarzwaldskej šunky
  • 1 menšia cuketa

Potrebujeme

  • drevené špajle
  • mixér
  • strúhadlo

Hrachová kaša

V hrnci rozpálime 2 lyžice slnečnicového oleja a orestujeme najemno nakrájanú cibuľu a na plátky nakrájaný cesnak. Pridáme na kocky nakrájanú koreňovú zeleninu a restujeme asi 5 minút. Potom pridáme 1 vetvičku rozmarínu, namočený žltý hrach a podlejeme pripraveným kuracím vývarom. Okoreníme, osolíme a varíme 20 – 25 minút domäkka. Podľa potreby podlievame kuracím vývarom. Uvarenú zmes dáme do mixéra. Pridáme nastrúhanú citrónovú kôru, 2 lyžice olivového oleja, dochutíme soľou, mletým čiernym korením a rozmixujeme. Podľa potreby dolejeme trochu kuracieho vývaru a naposledy rozmixujeme dohladka.

Kuracie prsia

Umyté a osušené kuracie prsia okoreníme a osolíme z oboch strán. Na každý plátok mäsa položíme 2 lístky bazalky, zabalíme ho do 2 plátkov Schwarzwaldskej šunky a spojíme špajľou. Takto pripravené kuracie prsia sprudka opečieme z oboch strán na panvici na rozpálenom slnečnicovom oleji. Opekáme spolu s 3 vetvičkami čerstvého rozmarínu. Potom vložíme opečené závitky do pekáča a dáme do predhriatej rúry piecť pri 160 °C na 8 – 10 minút.

Restovaná cuketa

Z cukety odkrojíme oba konce a nakrájame ju na hrubšie kolieska. Okorenené a osolené kolieska opečieme z oboch strán na panvici na olivovom oleji.

Servírovanie

Na tanier dáme najskôr hrachovú kašu, potom plátky opečenej cukety a rozkrojený závitok mäsa, z ktorého vytiahneme špajľu. Celé pokvapkáme olivovým olejom.

Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept
  • H
    Hosť
    10. február 2015, 11:09

    výborné :) dnes na obed :)

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    24. august 2014, 14:22

    super chutné jedlo

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    19. máj 2014, 14:47

    Uz dlhsie na tento recept pozeram a dnes ho asi idem vyskusat :) Dufam, ze predci moje ocakavania ;)

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    04. máj 2014, 15:17

    veľmi dobrý recept!

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    23. marec 2014, 10:12

    uz niekolkokrat overene jednoduche, vyborne dnes sa na to chystame tiez

    Odpovedať
Zobraziť viac komentárov


Máš všetko, čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nakúpiš v našom online shope na Lidl.sk.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať