Rýchla jablková roláda s karamelovou polevou
Suroviny
Náplň
- 8 jabĺk
- šťava z 1 citróna
- 20 g škoricového cukru
- 50 g trstinového cukru Belbake
- 40 g kukuričného škrobu
Korpus
- 4 vajcia
- 160 g kryštálového cukru Belbake
- štipka soli Kania
- 140 g hladkej múky Belbake
Karamel
- 100 g kryštálového cukru Belbake
- 50 g masla Pilos
- 100 ml smotany na šľahanie Pilos (40 %)
- 50 g bielej čokolády Fin Carré
Servírovanie
- 40 g jablkových čipsov Alesto
Potrebujeme
plech na pečenie s rozmermi 40 x 30 x 5 cm, papier na pečenie, kuchynský robot s nadstavcom metlička
POSTUP
Náplň
Jablká ošúpeme a nastrúhame nahrubo. Zmiešame ich s citrónovou šťavou, škoricovým a trstinovým cukrom a kukuričným škrobom. Na plech vystlaný papierom na pečenie navrstvíme jablkovú zmes a povrch uhladíme.
Korpus
Celé vajcia vyšľaháme s cukrom a štipkou soli do nadýchanej peny a zľahka zapracujeme preosiatu múku. Cesto nanesieme na jablká a pečieme v rúre vyhriatej na 170 °C približne 20 minút.
Karamel
Cukor roztopíme na karamel. Pridáme maslo a rozmiešame. Prilejeme horúcu smotanu na šľahanie, rozmiešame dohladka a prevaríme. Do mierne vychladnutého karamelu pridáme bielu čokoládu. Na teplý koláč položíme papier na pečenie a pomocou neho roládu zrolujeme. Necháme ju stuhnúť v chladničke ideálne do ďalšieho dňa.
Servírovanie
Roládu po vychladnutí polejeme karamelom a ozdobíme jablkovými čipsami.