Makovo-višňová štrúdľa
Suroviny
- 300 ml mandľového mlieka Milbona (môžeme použiť aj kravské)
- 70 g kryštálového cukru Belbake
- 2 lyžice medu
- 250 g mletého maku Belbake
- 3 lyžice citrónovej šťavy
- 1 lístkové cesto Chef Select & You
- 3 hrste zaváraných višní Freshona
- 1 vajce
- ½ lyžice kryštálového cukru Belbake
- práškový cukor Belbake
Potrebujeme
plech vystlaný papierom na pečenie, sitko
POSTUP
Mlieko spolu s cukrom a medom zohrievame v hrnci, kým sa cukor rozpustí. Odstavíme, pridáme mak, citrónovú šťavu a premiešame.
Lístkové cesto rozbalíme, potrieme ho makovou zmesou tak, aby okraje zostali voľné. Na vrch rovnomerne poukladáme zavárané višne. Okraje uzavrieme a štrúdľu zrolujeme. Potrieme ju rozšľahaným vajíčkom a posypeme polovicou lyžice kryštálového cukru. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C približne 25 – 30 minút.
Servírovanie
Podávame posypané práškovým cukrom.