Cibuľové krúžky
Suroviny
Cibuľové krúžky
- 2 veľké cibule
- 100 g hladkej múky Belbake
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- morská soľ v mlynčeku Kania
- 1 lyžička sušeného oregana Mikado
- 1 lyžica mletej sladkej papriky Kania
- 2 vajcia
- 30 ml mlieka Pilos
- 150 g strúhanky Belbake
- olivový olej Primadonna
- šťava z ½ citróna
- čerstvá petržlenová vňať
Dip
- 200 g smotanového jogurtu Pilos
- 1 strúčik cesnaku
- 60 g kyslých uhoriek Freshona
- 1 lyžica dijonskej horčice Kania
- olivový olej Primadonna
- šťava z ½ citróna
- čierne korenie v mlynčeku Kania
Potrebujeme
veľký plech, pierko na potieranie, sekací mixér
POSTUP
Cibuľové krúžky
Cibule zbavíme koreňovej časti a ošúpeme prvé dve vrstvy. Nakrájame ich na pláty hrubé
približne 1,5 cm, rozoberieme na kolieska a na 15 minút namočíme do vody.
Tip: Vďaka namočeniu do vody sa krúžky budú ľahšie obaľovať a lepšie sa prepečú.
V prvej miske zmiešame hladkú múku, mleté čierne korenie, štipku soli, sušené oregano a mletú papriku. V druhej miske vymiešame vajcia s mliekom. Tretiu misku naplníme strúhankou. Cibuľové krúžky postupne obalíme vo všetkých troch miskách do trojobalu a poukladáme na plech potretý olejom. Povrch uložených kúskov pred pečením ešte pokropíme olejom, ideálne pomocou rozprašovača. Pečieme v rúre vyhriatej na 210 °C asi 15 minút. Potom krúžky otočíme, zároveň tiež pokropíme olejom a pečieme ďalších 12 - 15 minút.
Dip
V mixéri zmiešame jogurt, nasekaný cesnak, nakrájané uhorky, horčicu, dve lyžice olivového oleja, šťavu z ½ citróna a štipku čierneho korenia a rozmixujeme.
Servírovanie
Cibuľové krúžky podávame ešte teplé, posypané nasekanou petržlenovou vňaťou a pokvapkané citrónovou šťavou. Servírujeme s vychladeným dipom dozdobeným čerstvo namletým korením.