Orechové sucháre
Suroviny
- 5 bielkov
- štipka soli Kania
- 150 g práškového cukru Belbake
- 150 g polohrubej múky Belbake
- 80 g mandlí Alesto
- 80 g lieskových orechov Belbake
- 80 g vlašských orechov Alesto
- 80 g kešu Alesto
- 30 g masla Pilos
- 30 g polohrubej múky Belbake
Potrebujeme
- robot s nadstavcom metlička, forma na chlebík alebo forma na srnčí chrbát, papier na pečenie, plech
POSTUP
Bielky so štipkou soli šľaháme na hustý sneh. Postupne pridávame cukor a šľaháme približne 5 minút, kým sa cukor v zmesi rozpustí. Do cesta jemne zapracujeme múku a 4 druhy orechov.
Formu na chlebík alebo na srnčí chrbát vystelieme papierom na pečenie, vymažeme maslom a vysypeme múkou. Cesto nanesieme do formy a pečieme v rúre vyhriatej na 170 °C približne 45 – 60 minút.
Upečený chlebík necháme vychladnúť, nakrájame ho na tenšie plátky a preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Plátky sušíme v rúre vyhriatej na 150 °C, kým mierne zhnednú.