Ovocná piškótová torta
Suroviny
Korpus
- 2 vajcia
- 60 g hladkej múky Belbake
- 50 g kryštálového cukru Belbake
- ⅓ lyžičky kypriaceho prášku do pečiva Belbake
- 1 lyžička rastlinného oleja Vita D´or
Krém
- 250 g jemného plnotučného tvarohu Pilos
- 20 g vanilínového cukru Belbake
- 15 g kryštálového cukru Belbake
Želatína
- 300 g mrazených jahôd
- 30 g kryštálového cukru Belbake
- 3 plátky želatíny
Ešte budeme potrebovať
- 125 g čučoriedok
- 350 g malín
Potrebujeme
- ručný šľahač, papier na pečenie, tortovú formu s vyberateľným dnom s priemerom 21 cm
POSTUP
Korpus
Vo väčšej mise vyšľaháme bielky s cukrom. V druhej miske vyšľaháme žĺtky.
K vyšľahaným bielkom pridáme žĺtky, múku, kypriaci prášok a olej. Dno formy vystelieme papierom na pečenie a naň nalejeme cesto. Korpus pečieme v rúre vyhriatej na 150 °C približne 15 minút.
Krém
Kým sa korpus pečie, pripravíme krém.
V mise zmiešame tvaroh, vanilínový cukor a kryštálový cukor.
Krém nanesieme na vychladnutý korpus a dáme na pár minút odležať do chladničky.
Želatína
Mrazené jahody s cukrom roztopíme. Jahodovú šťavu precedíme cez sitko a prilejeme vodu tak, aby bol objem šťavy približne 250 ml. Prelejeme do hrnca a pridáme plátky želatíny. Necháme chvíľu odležať a rozpustíme ju nad plameňom.
Na krém vo forme uložíme ovocie a zalejeme vlažnou želatínou.
Nakoniec tortu necháme stuhnúť v chladničke ideálne do ďalšieho dňa.