
Pečená bravčová krkovička na červenom víne s červenou repou a šošovicou
Suroviny
- 1,2 kg bravčovej krkovičky
- 6 strúčikov cesnaku
- čierne mleté korenie Kania
- soľ Kania
- olivový olej Primadonna
- 200 ml červeného suchého vína
- čerstvý rozmarín
- 2 stonky stonkového zeleru
- 1 zväzok lahôdkovej cibuľky
- 1 kg varenej červenej repy
- 150 g šošovice Campo Largo
- balsamico Italiamo
- 2 lyžice masla Pilos
- 100 g poľného šalátu
Potrebujeme
panvicu, zapekaciu misu, alobal
POSTUP
Bravčovú krkovičku očistíme, prešpikujeme cesnakom, okoreníme a osolíme. Na rozpálenej panvici s olejom opečieme z každej strany dozlatista. Preložíme do zapekacej misy, podlejeme vínom, zakryjeme alobalom a pečieme vo vyhriatej rúre na 200 °C po dobu 120 minút. Pred dopečením posypeme nadrobno nakrájaným rozmarínom. Kým sa mäso pečie, pripravíme prílohu. V panvici na olivovom oleji orestujeme stonkový zeler, biele časti lahôdkovej cibuľky, pridáme nakrájanú červenú repu, osolíme, okoreníme a na záver pridáme uvarenú a scedenú šošovicu. Orestujeme, pokvapkáme balsamicom, pridáme maslo a zamiešame. Nakoniec prihodíme nasekanú, zelenú časť lahôdkovej cibuľky. V menšej miske zmiešame poľný šalát s balsamicom, olivovým olejom, soľou a korením.
Servírovanie
Pečenú bravčovú krkovičku podávame so zeleninovo-šošovicovou prílohou a poľným šalátom. Na záver prelejeme výpekom.