Pečené zemiaky s krkovičkou a tzatziky
- 4 plátky bravčovej krkovičky bez kosti
- grilovacie korenie Mikado
- rastlinný olej Promienna
- 4 veľké zemiaky
- morská soľ v mlynčeku Kania
- 1 lyžica masla Pilos
- 1 uhorka
- 4 strúčiky cesnaku
- 250 ml bieleho smotanového jogurtu Pilos (10 %)
- čerstvá mäta
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- 3 farebné papriky
- 1 červená cibuľa
- olivový olej Primadonna
- čerstvá bazalka
- 25 g čiernych olív bez kôstok Baresa
- 25 g zelených olív plnených cesnakom Baresa
POSTUP
POTREBUJEME
- tĺčik na mäso
- alobal
- strúhadlo
- potravinársku fóliu
Krkovička
Krkovičku naklepeme cez fóliu na tenké plátky. Okoreníme grilovacím korením, pokvapkáme olivovým olejom, prikryjeme fóliou a necháme chvíľu marinovať v chladničke. Potom mäso opečieme na rozohriatej grilovacej panvici po oboch stranách a osolíme. Opekáme prikryté alobalom. Môžeme dopiecť v rúre. Pred podávaním necháme ešte asi 5 minút odležať.
Zemiaky
Umyté a neošúpané zemiaky osolíme a spolu s kúskom masla zabalíme do alobalu. Pečieme v rúre vyhriatej na 200 °C domäkka približne 45 minút.
Tzatziky - jogurtový dip
Uhorku a cesnak očistíme a nastrúhame najemno. Osolíme a necháme na sitku odkvapkať. Potom zmiešame s jogurtom a nasekanou mätou. Osolíme a okoreníme.
Restovaná zelenina
Papriky očistíme, nakrájame na trojuholníky, opečieme na rozohriatom olivovom oleji. Osolíme a okoreníme. Po asi 2 minútach pridáme červenú cibuľu nakrájanú na mesiačiky a cesnak na plátky. Na záver primiešame celé olivy. Stiahneme z ohňa, preložíme do misy, pridáme nahrubo nasekanú bazalku a necháme odležať
Servírovanie
Opečenú krkovičku podávame s restovanou zeleninou a pečenými zemiakmi, ktoré pred servírovaním narežeme do kríža a zľahka vytlačíme. Jogurtový dip podávame zvlášť v miske. Na záver môžeme jedlo dozdobiť čerstvou bazalkou alebo mätou.