0
8
Pečený pstruh s olivovými zemiakmi

Pečený pstruh s olivovými zemiakmi

50 min
4 porcie

Pečený pstruh

  • 4 pstruhy dúhové
  • soľ Belbake
  • mleté čierne korenie Mikado
  • 4 lyžičky nasekanej čerstvej petržlenovej vňate
  • 8 plátkov Schwarzwaldskej šunky Dulano Selection
  • olivový olej Primadonna
  • 3 strúčiky cesnaku

Olivové zemiaky

  • 300 g uvarených zemiakov 
  • 50 g cukety 
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 50 g čiernych olív Baresa
  • 50 g ošúpaných paradajok zbavených jadierok
  • čerstvá bazalka

POSTUP

POTREBUJEME

  • lis na cesnak

Pečený pstruh

Z umytých a osušených pstruhov pripravíme filety s kožou, ktoré dôkladne očistíme od kostí. Filety osolíme, okoreníme, posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou a stranou bez kože priložíme k sebe. Plátky šunky pozdĺžne rozrežeme, zabalíme do nich filety a opečieme na rozohriatej panvici s trochou olivového oleja. Tesne pred dokončením pridáme na panvicu pretlačené strúčiky cesnaku. 

Olivové zemiaky

V rozohriatej panvici s trochou olivového oleja orestujeme na kocky nakrájané uvarené zemiaky. Osolíme, pridáme na kocky nakrájanú cuketu a cesnak na plátky. Po chvíli pridáme olivy nakrájané na kolieska, ošúpané paradajky na kocky a nasekanú bazalku.

Tip: Video ako jednoducho a rýchlo ošúpať paradajky nájdete tu.

Servírovanie

Opečeného pstruha podávame s olivovými zemiakmi. Jedlo dozdobíme bazalkou a pokvapkáme olivovým olejom.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať