Pečený pstruh s olivovými zemiakmi
Pečený pstruh
- 4 pstruhy dúhové
- soľ Belbake
- mleté čierne korenie Mikado
- 4 lyžičky nasekanej čerstvej petržlenovej vňate
- 8 plátkov Schwarzwaldskej šunky Dulano Selection
- olivový olej Primadonna
- 3 strúčiky cesnaku
Olivové zemiaky
- 300 g uvarených zemiakov
- 50 g cukety
- 4 strúčiky cesnaku
- 50 g čiernych olív Baresa
- 50 g ošúpaných paradajok zbavených jadierok
- čerstvá bazalka
POSTUP
POTREBUJEME
- lis na cesnak
Pečený pstruh
Z umytých a osušených pstruhov pripravíme filety s kožou, ktoré dôkladne očistíme od kostí. Filety osolíme, okoreníme, posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou a stranou bez kože priložíme k sebe. Plátky šunky pozdĺžne rozrežeme, zabalíme do nich filety a opečieme na rozohriatej panvici s trochou olivového oleja. Tesne pred dokončením pridáme na panvicu pretlačené strúčiky cesnaku.
Olivové zemiaky
V rozohriatej panvici s trochou olivového oleja orestujeme na kocky nakrájané uvarené zemiaky. Osolíme, pridáme na kocky nakrájanú cuketu a cesnak na plátky. Po chvíli pridáme olivy nakrájané na kolieska, ošúpané paradajky na kocky a nasekanú bazalku.
Tip: Video ako jednoducho a rýchlo ošúpať paradajky nájdete tu.
Servírovanie
Opečeného pstruha podávame s olivovými zemiakmi. Jedlo dozdobíme bazalkou a pokvapkáme olivovým olejom.