Penne s bazalkovým pestom a kešu orieškami
- 300 g cestovín Combino (Penne Rigate)
- 2 poháre čerstvej bazalky
- 40 g kešu orieškov Alesto
- 90 g syra Grana Padano
- 3,5 lyžice olivového oleja Luccese
- 1 strúčik cesnaku
- soľ Belbake
- čierne korenie z mlynčeka Kania
Potrebujeme
- mixér so sekacím nadstavcom
Postup
Cestoviny Penne uvaríme al dente v mierne osolenej vode. Scedíme, 1/2 pohára vody, v ktorej sa cestoviny varili, si odložíme na prípravu pesta.
Do vysokej nádoby dáme bazalku spolu s kešu orieškami (trochu orieškov a 2-3 lístky bazalky si odložíme na ozdobenie), pridáme nastrúhaný syr Grana Padano, olivový olej, čerstvo namleté čierne korenie, trochu soli a cesnak. Všetky prísady dôkladne rozmixujeme. Podľa potreby zmes zriedime vodou z cestovín tak, aby vzniklo husté pesto.
Uvarené cestoviny zmiešame s pripraveným pestom, naložíme ich do hlbokých tanierov a ozdobíme zvyšnými orieškami a bazalkou.
Tip
Pesto môžete použiť aj ako nátierku na hrianky. Pesto naplnené do zaváraninových pohárov a zaliate troškou olivového oleja vydrží v chladničke približne jeden týždeň.