3
5
Perníková torta s čokoládou a marhuľovým džemom

Perníková torta s čokoládou a marhuľovým džemom

1 h 0 m
14 porcií

Korpus

  • 200 g hladkej múky Castello
  • 120 g polohrubej múky Castello
  • 150 g kryštálového cukru Belbake
  • 20 g kakaa Castello
  • 1 kypriaci prášok do pečiva Castello
  • 1 lyžička perníkového korenia Kania
  • štipka soli Castello
  • 340 ml mlieka Pilos (3,5 %)
  • 2 vajcia
  • 180 ml slnečnicového oleja Vita D´or

 

Náplň

  • 350 ml smotany na šľahanie Pilos (33 %)
  • 200 g horkej čokolády Fin Carré (74 % kakaa)
  • 500 g mascarpone Lovilio
  • 50 g práškového cukru Castello
  • 200 g marhuľového džemu Maribel

 

Poleva

  • 150 ml smotany na šľahanie Pilos (33 %)
  • 100 g horkej čokolády Fin Carré (74 % kakaa)

 

Ozdoba

  • 12 physalis (machoviek peruánskych)

POSTUP

POTREBUJEME

  • metličku
  • okrúhlu formu s vyberateľným dnom a priemerom cca 20 cm
  • papier na pečenie
  • robot s nadstavcom metlička
  • stierku
  • cukrárske vrecko s ozdobnou špičkou

Korpus

Vo väčšej miske metličkou zmiešame všetky sypké suroviny. Potom prilejeme zvyšné ingrediencie a vymiešame hladké cesto. Prelejeme ho do formy vystlanej papierom na pečenie a pečieme v rúre rozohriatej na 170 °C približne 40 minút. Upečený korpus necháme vychladnúť vo forme.

 

Náplň

V menšom kastróle zohrejeme 200 ml smotany na šľahanie. Dávame pozor, nesmie vrieť. Zalejeme ňou nasekanú čokoládu, po minúte rozmiešame dohladka a necháme úplne vychladnúť. Zvyšných 150 ml smotany v robote s nadstavcom metlička vyšľaháme spolu s mascarpone a práškovým cukrom dopolotuha. Prilejeme vychladnutú čokoládovú ganache a šľaháme dotuha. Vychladnutý korpus vyrežeme z formy. Pozdĺžne ho prekrojíme na polovicu. Spodný korpus potrieme polovicou marhuľového džemu a asi 1/4 krému. Prikryjeme druhým korpusom a opäť potrieme džemom a krémom. Krémom potrieme aj boky torty a malú časť odložíme do cukrárskeho vrecka s ozdobnou špičkou. Tortu a naplnené cukrárske vrecko necháme stuhnúť v chladničke ideálne cez noc.

 

Poleva

Na druhý deň zohriatou (ale nie vriacou) smotanou zalejeme nasekanú čokoládu. Necháme chvíľu postáť a rozmiešame do hladkej lesklej polevy ganache. Polevou potrieme vrch aj boky stuhnutej torty. Krém, ktorý sme si odložili do cukrárskeho vrecka, nanesieme na vrch torty do tvaru ružičiek. Na záver dozdobíme physalisom.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Na našich webových stránkach používame rôzne nástroje, ktorých použitie zahŕňa spracovanie údajov (vrátane osobných údajov), ktoré sú potrebné na zobrazenie webovej stránky a jej správne fungovanie, prípadne sa používajú na pohodlné nastavenie webových stránok, na vytváranie anonymných štatistík, či na zobrazenie personalizovaného (reklamného) obsahu. Ďalšie informácie môžete nájsť v našom Vyhlásení o ochrane osobných údajov. Naše impressum nájdete tu.


Súhlasím Viac info