7
41
Perníková torta s čokoládou a marhuľovým džemom

Perníková torta s čokoládou a marhuľovým džemom

1 h 0 m
14 porcií

Korpus

  • 200 g hladkej múky Belbake
  • 120 g polohrubej múky Belbake
  • 150 g kryštálového cukru Belbake
  • 20 g kakaa Belbake
  • 1 kypriaci prášok do pečiva Belbake
  • 1 lyžička perníkového korenia Kania
  • štipka soli Belbake
  • 340 ml mlieka Pilos (3,5 %)
  • 2 vajcia
  • 180 ml slnečnicového oleja Vita D´or

 

Náplň

  • 350 ml smotany na šľahanie Pilos (33 %)
  • 200 g horkej čokolády Fin Carré (74 % kakaa)
  • 500 g mascarpone Lovilio
  • 50 g práškového cukru Belbake
  • 200 g marhuľového džemu Maribel

 

Poleva

  • 150 ml smotany na šľahanie Pilos (33 %)
  • 100 g horkej čokolády Fin Carré (74 % kakaa)

 

Ozdoba

  • 12 physalis (machoviek peruánskych)

POSTUP

POTREBUJEME

  • metličku
  • okrúhlu formu s vyberateľným dnom a priemerom cca 20 cm
  • papier na pečenie
  • robot s nadstavcom metlička
  • stierku
  • cukrárske vrecko s ozdobnou špičkou

Korpus

Vo väčšej miske metličkou zmiešame všetky sypké suroviny. Potom prilejeme zvyšné ingrediencie a vymiešame hladké cesto. Prelejeme ho do formy vystlanej papierom na pečenie a pečieme v rúre rozohriatej na 170 °C približne 40 minút. Upečený korpus necháme vychladnúť vo forme.

 

Náplň

V menšom kastróle zohrejeme 200 ml smotany na šľahanie. Dávame pozor, nesmie vrieť. Zalejeme ňou nasekanú čokoládu, po minúte rozmiešame dohladka a necháme úplne vychladnúť. Zvyšných 150 ml smotany v robote s nadstavcom metlička vyšľaháme spolu s mascarpone a práškovým cukrom dopolotuha. Prilejeme vychladnutú čokoládovú ganache a šľaháme dotuha. Vychladnutý korpus vyrežeme z formy. Pozdĺžne ho prekrojíme na polovicu. Spodný korpus potrieme polovicou marhuľového džemu a asi 1/4 krému. Prikryjeme druhým korpusom a opäť potrieme džemom a krémom. Krémom potrieme aj boky torty a malú časť odložíme do cukrárskeho vrecka s ozdobnou špičkou. Tortu a naplnené cukrárske vrecko necháme stuhnúť v chladničke ideálne cez noc.

 

Poleva

Na druhý deň zohriatou (ale nie vriacou) smotanou zalejeme nasekanú čokoládu. Necháme chvíľu postáť a rozmiešame do hladkej lesklej polevy ganache. Polevou potrieme vrch aj boky stuhnutej torty. Krém, ktorý sme si odložili do cukrárskeho vrecka, nanesieme na vrch torty do tvaru ružičiek. Na záver dozdobíme physalisom.

Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept
  • H
    Hosť
    17. november 2023, 15:50

    Takže, moja torta vyšla celkom dobre 😂, až na to, že korpus pri pečení praskol a stred vyrástol, plnka super, ale poleva naozaj riedka! Musela som pridať ešte veľa čokolády aby bola použiteľná.

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    30. december 2022, 21:11

    Korpus sa mi neprepiekol ani po 50min v rúre... Krém sa mi prešľahal a poleva sa mi zrazila. Celá skončila v smetiaku. Šťastné a Veselé 😆

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    14. september 2021, 10:50

    Torta je chutovo vynikajuca. Troska mi vysla redsie plnka, ale v chladnicke stuhla. Pomer slahacky a cokolady na polevu je podla mna zly. Ja som to mala uplne riedke, v ziadnom pripade to nebolo take pevne ako to ma Veronika vo videu. Podla mna tam ma 200g cokolady a nie 100g.

    Odpovedať
  • B
    Barča
    02. február 2021, 13:15

    Chuť skvelá - jemný korpus ( dobrú chuť tam robí perníkové korenie), výborný krém 😊 Kto ma rád čokoládové dezerty, tento je ideálny 😉

    Odpovedať
    • Kuchyňa Lidla
      05. február 2021, 09:22

      Dobrý deň, ďakujeme veľmi pekne za pochvalu a odporúčanie! Na našom webe neustále pribúdajú nové recepty, ktorými si môžete stále viac obohacovať svoju kuchársku knihu :-)

      Odpovedať
  • H
    Hosť
    23. november 2020, 09:39

    torta vizera bombasticky

    Odpovedať
Zobraziť viac komentárov


Máš všetko, čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nakúpiš v našom online shope na Lidl.sk.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať